BIVŠI ADUTI VEČITIH: "Kuću bih stavio...", "Znamo šta nam je činiti"

Autor:

Sport

27.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Euforija je na vrhuncu! Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sutra od 19 sati (Sport klub 1) ukrstiće koplja u 21. kolu Evrolige

BIVŠI ADUTI VEČITIH: "Kuću bih stavio...", "Znamo šta nam je činiti"

Foto: Starsport

Evroligaški "Večiti derbi"

Euforija je na vrhuncu! Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 19 sati (Sport klub 1) ukrstiće koplja u 21. kolu Evrolige, a bivši trener crveno-belih Zmago Sagadi i igrač crno-belih Zoran Stevanović s nestrpljenjem očekuju spektakl u Pioniru.

Međutim, histerija povodom evroligaškog obračuna večitih rivala ne drma samo njih već i čitavu Srbiju i region, pa su ulaznice za derbi odavno rasprodate. Kao što je Srpski telegraf prvi najavio, "grobari" će dobiti 300 karata i isključivo s ličnim podacima datim na uvid policiji moći će da uđu u dvoranu. S druge strane, navijači Crvene zvezde popuniće ostatak kapaciteta i nesumnjivo biti vetar u leđa izabranicima Duška Ivanovića.

Republika

Foto: Starsport

NESTRPLJENJE Zmago Sagadin

- Jedva čekam da počne, veoma sam nestrpljiv! To što nisam u Srbiji ne menja moj odnos i ljubav prema Zvezdi, u čijim partijama uživam ove sezone. Naročito od dolaska trenera Duška Ivanovića, koji je promenio koncepciju tima i, što bi se reklo, utegao ekipu. Žao mi je što Kampaco ne igra, videli smo da se radi o neverovatno kvalitetnom košarkašu koji pravi čuda. Da je on u sastavu, mogao bih kuću da stavim na pobedu crveno-belih, ali ovako mislim da su šanse podjednake i ne bih smeo da se kladim. Ali malu prednost dajem Zvezdi zbog domaćeg terena. Partizan će igrati u neprijateljskoj atmosferi, mada to njima nije preterano strano. Znaju šta ih čeka. Samo bih, za kraj, istakao Duškov rad, kod njega su igrači kao vojska. Svako zna šta treba da radi. Kada se priključi Kampaco, Zvezda sigurno ide u top osam - rekao je Zmago Sagadin za Republiku.

Tim s Malog Kalemegdana je u boljoj poziciji. Ima pobedu više od večitog rivala i eventualnim drugim trijumfom nad timom Željka Obradovića u elitnom takmičenju ove sezone gurnuo bi ga u donji dom tabele. Toga je svestan i Zoran Stevanović, legendarni centar "parnog valjka" iz najsjajnije generacije, koja je 1992. pokorila Evropu.

- Biće to košarkaška poslastica i očekujem dobru atmosferu. U derbiju je sve moguće, pa se nadam da ćemo uspeti da se povratimo i slavimo. Ovaj meč je bitan zbog plasmana u plej-of, posebno za Partizan, koji bi sačuvao nadu, jer ukoliko Zvezda dobije, prilično će se udaljiti na tabeli. Znamo šta nam je činiti! Neće biti lako, ali moramo da pokažemo od čega smo satkani. Greške kao protiv Baskonije i Valensije ne smeju se ponavljati, a naši visoki igrači bi trebalo da dominiraju i budu snaga - poručuje Stevanović za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading