ZAHUKTAVA SE DERBI EUFORIJA! Bivši trener večitih poručuje: Samo da rata ne bude

Autor:

Sport

26.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susrete Crvene zvezde i Partizana, godinama unazad, obeležili su mnogobrojni neredi i incidenti, a iz Beograda u svet otišle su slike koje nikako ne priliče zemlji košarke

ZAHUKTAVA SE DERBI EUFORIJA! Bivši trener večitih poručuje: Samo da rata ne bude

Foto: Starsport

Nemanja Nedović pogađa trojku za pobedu preko Zeka Ledeja

Naredni večiti derbi zakazan je za sutra (19.00, Sportklub 1) u 20. kolu Evrolige, koji će biti odigran u Pioniru pred delijama. Međutim, uprava crveno-belih odlučila je da obezbedi 300 karata za navijače Partizana.

Legendarni trener Miroslav Nikolić, koji je tokom karijere vodio oba beogradska rivala, nada se da će sve proći u sportskoj atmosferi.

Republika

Foto: Starsport

Muta Nikolić

- Tačno je da je košarkaški derbi podložno tle za mnogobrojne incidente. Što smo mogli više puta da vidimo dosad. Nadam se da će ovog puta sve proći kulturno, iako se igra u Pioniru, koji je manji i gde je navijače teže kontrolisati nego u Areni. Neka navijači puste da jednom da košarka pobedi, jer ovo što mi imamo nema niko. Večiti derbi u Evrolige predstavlja praznik košarke, pa neka tako ostane - poručio je Nikolić. 

Predstojeći večiti derbi biće odlučan i za plasman u top osam Evrolige, pošto crveno-beli zasad imaju skor od 10 pobeda i isto toliko poraza, dok crno-beli imaju učinak 9-11.  Naime, onaj tim koji slavi u Pioniru ostaće u trci za četvrtfinale, dok će poraženi ispasti iz dalje trke.

- Zvezda i Partizan i dalje imaju šansu da se nađu među osam najboljih ekipa u Evropi, ali to će se promeniti nakon sutrašnje utakmice. Samo pobednik će sačuvati nadu za top osam i biti korak bliže, s tim da je klub sa Malog Kalemegdana u boljem položaju, zbog prethodnih rezultata. Videćemo šta će biti, a ja bih voleo da neki naš tim ode dalje. Kao što sam presrećan što ove sezone imamo dva tima u Evroligi, jer je naša zemlja to zaslužila - objasnio je Nikolić.

Prema bukmejkerima klub sa Malog Kalemegdana je favorit u ovom duelu sa kvotom 1,60, dok je kvota na "parni valjak" 2,55, a njihovo mišljenje deli i legendarni Muta.

- Može se reći da je Zvezda u blagoj prednosti. Oni su kvalitetniji u igri jedan na jedan, dok je Partizan više raspoložen napadački. Međutim, to ništa ne mora da znači kada je derbi u pitanju, jer je tad sve moguće - zaključio je Nikolić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading