TRI GODINE OD VELIKE TRAGEDIJE! Tuga za Kobijem Brajantom i dalje ne prestaje!

Autor:

Sport

26.01.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni košarkaš je poginuo u helikopterskoj nesreći 2020. godine, zajedno s ćerkom Đijanom

TRI GODINE OD VELIKE TRAGEDIJE! Tuga za Kobijem Brajantom i dalje ne prestaje!

Foto: Tanjug/AP

Kobi Brajant

Legende nikada ne umiru! Tačno pre tri godine dogodila se velike tragedija koja je zavila u košarkaški svet svet u crno. 

Naime, NBA zvezda Kobi Brajant izgubio je život u helikopterskoj nesreći zajedno sa ćerkom Đijanom i još sedam osoba  u Južnoj Kaliforniji. Svet je tada ostao bez jednog od najboljih košarkaša u istoriji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Crna mamba sa ćerkom Đijanom

 

Istraga povodom ove nesreće trajala je skoro godinu dana, na kraju je utvrđeno da nije bilo kvara na letelici i da pilot bio jedini krivac.

Helikopter Sikorski S-76 se naglo popeo i probio kroz oblake, a onda je pao u brdima Južne Kalifornije, navedeno je u izveštaju. 

Takođe, istaknuto je da letelica nije imala sistem za upozorenje, skeniranje tla, određivanje udaljenosti od tla… Međutim, tokom objavljivanja izveštaja istražitelji su rekli i da je postojao, da ne bi uspeo da spreči tragediju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mesto nesreće, Južna Kalifornija

Oni su zapazili i da je pilot verovatno pogrešno procenio uglove pod kojima se naginjao i spuštao. Takođe, dok je pokušavao da izvuče iz loših vremenskih prilika krenuo je ulevo umesto pravo gore.

Slavni as rođen je u Filadelfiji, a deo detinjstva proveo je u Italiji. Na NBA draftu ga je 1996. godine izabrao Šarlot, ali je celu karijeru proveo u Los Anđeles Lejkersima. Sa njima je osvojio čak pet titula NBA lige i to 2000, 2001, 2002, 2009, 2010.

Iza Brajanta su ostale nezaboravne partije, rekordi, osvojene titule sa timom iz Los Anđelesa, ali i njegovi motivacioni citati koji su oslikavali njegov pobednički mentalitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading