JOKIĆ PLESAO U LUIZIJANI: Nikola novim TRIPL-DABLOM srušio Pelikanse!

Autor:

Sport

25.01.2023

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se dominacija srpskog centra.

JOKIĆ PLESAO U LUIZIJANI: Nikola novim TRIPL-DABLOM srušio Pelikanse!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Denver Nagetsi u spektakularnoj utakmici pobedili su Nju Orleans Pelikanse na gostujućem terenu - 99:98.

Junak pobede ekipe iz Kolorada po običaju je srpski reprezentativac i MVP Nikola Jokić. On je flouterom na asistenciju Mareja postigao odlučujući koš i doneo pobedu svom timu uz još jedan tripl-dabl - 5 poena, 11 skokova i deset asistencija uz samo četiri promašaja iz igre.

 

 

Čudna završnica viđena je na utakmici u najvećem gradu u Luizijani, rodnom mestu bluza i džeza. Denver je u prvom poluvremenu potpuno kontrolisao dešvanja na terenu i na odmor otišao sa velikih plus 16 – 63:47. Međutim, domaćin se nije predavao, ali ponovo je Jokić zadao završni udarac.

Ovoga puta nije bilo sa zvukom sirene, ali savršeni flouter koji je poslao ka košu rivala pronašao je put do dna mrežice na 16,9 sekundi do kraja. Odbrana je potom odradila dobar posao, a i tu je pomogao Jokić, pa je sastav iz Kolorada sačuvao minimalnu prednost, ubeležio 34. pobedu u sezoni (34-13) i učvrstio se na čelu Zapadne konferencije.

Jokića je u stopu pratio Mari, pošto je poput Srbina ubacio 25 poena. Zajedno su postigli više od ostatka tima. Do dvocifrenog učinka došli su još Eron Gordon i Brus Braun sa po 11 poena.

Kod Pelikansa 20 poena Mekoluma, 17 je dodao Alvarado, 14, uz devet skokova Jonas Valančijunas, dok je MVP Evrobasketa Ernangomez brojao do 12. Nens i Trej Marfi su upisali po 10 poena.

NBA rezultati:

Indijana - Čikago 116:110

Majami - Boston 98:95

Njujork - Klivlend 105:103

Nju Orleans - Denver 98:99

Dalas - Vašington 126:127

Finiks - Šarlot 128:97

LA Lejkers - LA Klipers 115:133

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading