ČOVIĆ UDARIO NA SAVIĆA: Zvao je Nahbara, tužakao nas za Kampaca i Topića!

Autor:

Sport

18.01.2023

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prvi čovek Crvene zvezde bez dlake na jeziku.

ČOVIĆ UDARIO NA SAVIĆA: Zvao je Nahbara, tužakao nas za Kampaca i Topića!

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Nebojša Čović održao je konferenciju za medije u dvorani "Pionir".

 Hteo sam da se obratim da se prestane sa ovom harangom na račun Crvene zvezde, ispada da je za sve loše u Evroligi kriva Zvezda. Neprofesionalno je sa vaše strane da iznoiste ovakve stvari, očigledno pojedini mediji žive od toga da napadaju i šire mržnju, kao što radi Sos kanal. To su stvari koje su nedopustive da se šire takve laži, počevši od ugovora, mi smo jedini koji su objavili svoje budžete. Davani su tabelarno dva puta okviri i rangovi igrača, stručnog štaba, to niko nije uradio. Ta priča naše tabele, onakve ili onakve, pa dajte vi te tabele, samo neka ih daju. Neverovatno je da ti napadi idu samo prema Zvezdi. Da se vi zapitate kakav je raspored urednika i moderatora koji puštaju one idiotske komentare. Ako neko hoće da nas pobedi, neka nas pobedi na terenu - rekao je na početku svog obraćanja Čović.

On je potom još jednom žestoko udario na sportskog direktora Partizana Zorana Savića.

Foto: Vladimir Zogović

Nebojša Čović

Mi smo dali prvu izjavu Evroliogi, to su kvartalne izjave o isplati plata, da li imate neke obaveze, to uključuje i poreze i sve takse. Mi smo jula rekli da ne dugujemo ništa i da ćemo do kraja jula izvršiti sve, takva smo obećanja imali, suvišno je da me pitate od koga. Opet smo 15. 09. rekli da ne dugujemo ništa, jer smo pomerili neke obaveze, takva su vremena. 22. 09. se pojavio Holins, mi smo 17.10. potpuno isplatili Voltersa i Holinsa, ostali smo dužni Dejanu Radonjiću, sa izjavama da ćemo platiti to do kraja godine, sa njim nismo imali sporazum, ostalo je da se isplati 245.000, danas je isplaćena rata od 25.000 evra po sporazumu, nemamo problem da pričamo javno o tome. Sve vreme se vodila kampanja protiv nas, to su proverene informacije, to je radio Zoran Savić, zvao je Nahbara u ELPU, za Malog Topića je zvao odmah, kako je bio skinut na utakmici Zvezda - Valensija, onda je zvao ABA ligu, Miliju Vojinovića, pa se čak i Dragan Bokan interesovao za sve to. Čemu ta kampanja protiv Zvezde, šta to radimo osim što smo prvi unazad, što imamo sistem. Pa 99 odsto klubova duguje pare. Mi u ovom trenutku ne dugujemo ništa, mislim da smo jedini klub u Evropi. Što se tiče ovih deklaracija, verovatno je i Partizan. Znate kada je bilo tužakanje u Srbiji. Nemojte da se čudite kada mu skandiraju navijači "vrati konju glavu". Oni su po 22.02. dugovali preko četiri miliona evra - rekao je on i dodao:

- ​Da Zoran Savić zove Valensiju, Baskoniju, da zove Nahbara zbog saopštenja oko Kampaca. Da predlažu Valensiji da se ulaže žalba da nam uzimaju bodove. Mi poštujemo standarde Evrolige, funkcionišemo na taj način, nemamo nijedan podatak da prikrijemo. Ranije smo imali problem sa MCC i Evroligom, to nije bila tajna, imali smo problem sa izmirenjem obaveza prema Dejanu Radonjiću, nekako se preklopilo. Kao što i Glikman kaže da su menadžeri krivi što su ga doveli "tamo" i on kao Glikman nije "onaj". Mi nismo tamo, mi smo Crvena zvezda, imamo svoju istoriju, dolazimo sa prostora gde je košarka napravila velike doprinose. Mi smo to objavljivali, košarke nema ako nemate pomoć od države, ona nije komercijalni sport. Koliko znam, te pare koje su dali Zvezdi i Partizanu, su mnogo manje od samo jednog fudbalskog stadiona - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Iskren

18.01.2023 18:06

Ko o čemu lupež o poštenju, a šupalj je ko babon zub. Ova gnjida živi od laganja i svađe. Šta bi od para sa kosova, šta bi sa parama od OFK Beograd, gnjida ne priča. Svi mrze Zvezdu ko što su svi mrzeli Jugu a. Lomilili joj iza leđa kičmu. Vučko Te gnjido drži i Ti ćeš mu zabiti laž u. Leđa, živi bili pa videli, Tebi je je istina misaona imenica, izvini nepismeni znam da nneznaš šta je imenica.

Dobija dobar VETAR pa se kurci

19.01.2023 00:34

Najveci krimos ovih prostora. Kancer u sportu.