MIJAILOVIĆ O BROJU STRANACA: Ne možemo da dovedemo Bogdana i Jokića!

Autor:

Sport

14.01.2023

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorio dušu.,

MIJAILOVIĆ O BROJU STRANACA: Ne možemo da dovedemo Bogdana i Jokića!

Foto: Starsport

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović bio je gost u jutarnjem programu na TV Prva.

Na početku se osvrnuo na urađeno u dosadašnjem toku Evrolige. Crno-beli posle 19 odigranih kola imaju devet trijumfa i deset neuspeha.

Ove sezone imamo kvalitetniju ekipu, koja dobija velike i teške utakmice, dobili smo Fenerbahče u Istanbulu, ekipu sa mnogo većim budžetom, ali smo i gubili u neizvesnim završnicama. To je sport. Nama je cilj da nastavimo da se takmičimo u Evroligi i ja odavno govorim da je Partizan jako veliki klub i da ne može da opstane u nekom drugom takmičenju, a da to nije Evroliga. Naši navijači su gladni dobre košarke, gajimo košarkašku kulturu, Partizanova publika razume košarku. Često nam gosti govore da nigde nisu  videli da publika tako sraste sa ekipom, da joj je pravi vetar u leđa i moramo da nastavimo da negujemo tu košarkašku kulturu. Ubedljivo smo najgledaniji, ispred Žalgirisa, skoro deset hiljada gledalaca imamo više od njih - rekao je Mijailović.

Novinarka ga je podsetila na nedavni poraz od Crvene zvezde posle trojke Nemanje Nedovića, ali i na još neke tesne izgubljene utakmice u sezoni.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović pogađa preko Zeka Ledeja za pobedu u evroligaškom večitom derbiju

Veliki Dragan Kićanović zna da kaže da je košarka jednostavna stvar - da lopta može da uđe ili ne uđe. Setimo se kada je Zvezda već maltene osvojila Kup Koraća, ali naš igrač je iz nemoguće pozicije pogodio trojku i mi smo osvojili trofej. Zaista, Nemanja Nedović je pogodio fenomenalno tu trojku, bio je koncentrisan pred našom publikom i za svaku je pohvalu i to je odlika velikih igrača - rekao je on, a potom dodao:

Ali, moram da se vratim na jednu drugu stvar. Mi smo položili taj test da organizujemo utakmicu protiv Zvezde u Evroligi i da primimo gostujuće navijače, bez obzira na negodovanje dela naših navijača. I kad smo izgubili utakmicu u takvoj završnici, svi su napustili halu bez da je falila dlaka s glave bilo kome. Videćemo kako će naši rivali organizovati taj meč u dvorani 'Aleksandar Nikolić' 27. januara. Zaista želim da se ta tradicija nastavi. Bilo je oko 500-600 navijača Zvezde, ja očekujem da se primi 300-400 naših navijača i da oni mogu bezbedno da napuste utakmicu, bez obzira na ishod. Moramo da vratimo zdrav rivalski odnos.

Mijailović je otkrio da se na meču protiv Baskonije dogodio i jedan incident u Štark areni.

Republika

Foto: Starsport

Navijači Partizana

- Preko 16.000 navijača imamo u Evroligi u Beogradu, a u AdmiralBet ABA ligi imamo preko šest hiljada, što mnogo nemaju ni u Evroligi. Sinoć smo imali jedan incident pred oko 18.500 gledalaca. I imamo prvog čoveka kome ćemo zabraniti ulaz u dvoranu. Mi smo identifikovali ko je taj čovek, da je ušao, ne znam kako, bez karte i da je kada vodimo sa desetak razlike, tako reaguje na sudiju, da pljune sudiju. Puno ulaza ima, neko iskoristi priliku da se negde provuče, ali sankcionisaćemo i ljude koji su pustili takvu osobu.

Najavio je i sankcije protiv osoba koje su držale jedan sporan transparent na utakmici protiv Monaka.

Imali smo i sraman transparent prema državi, i mi radimo istragu, ulaze dve osobe sa maskama na licima koji su postavili transparent na minut-dva, a napisali su ga u toaletu par minuta ranije, nekakvim sprejom i to su onda objavili na društvenim mrežama. Imali smo i situaciju da je ubačen transparent ''nećemo strance u ekipi''. Mi nismo reprezentacija, mi smo KK Partizan koji želi da osvaja trofeje. Šta ima veze da li je trener iz Čačka ili iz Bijelog Polja? Kakve to veze ima? Da li imamo devet igrača iz Srbije ili iz inostranstva? Svi bismo mi voleli sve domaće igrače da imamo, ali pitaćete me jesam li osvojio neki trofej prošle godine, a ne da li sam imao strance ili domaće igrače. Ne možemo da dovedemo Bogdanovića, ili Jokića. Za nas je najvažnije da osvajamo trofeje i da utakmice budu odlično organizovano, da sklonimo vansportske stvari.

Upravo se dosta pričalo o broju stranih igrača u Partizanu, na šta je Mijailović imao konkretan odgovor, a tom prilikom dotakao se i Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

- Ne možemo da izmislimo domaće igrače. Vidite ekipe koje imaju domaće igrače, dovode košarkaše od 37 godina koji sede na klupi. Kod našeg gradskog rivala imate pet igrača koji ne igraju. Pohvalno je što oni žele da imaju domaće igrače. Pohvalno je i što su utakmicu protiv Monaka dobili domaći igrači. Imate košarkaške zemlje kao što je Španija ili Litvanija - nema domaćih igrača. Sinoć je naš Trifunović dao najviše poena Baskoniji, tu su i Vukčević, Koprivica, Avramović, Smailagić. To su sve domaći igrači. Kao Srbin sada kažem, Partizan i Zvezda su negde na polovini tabele, to je zaista pohvalno. Armani je pretposlednji na tabeli, a imaju dva-tri puta veći budžet od nas

Otkrio je i ciljeve za 2023. godinu.

- Godinama čekamo na titulu. Ne smemo da zaboravimo 2017. godinu. Tada naš košarkaški klub gotovo da nije postojao. Moramo da edukujemo javnost da se vratimo na polje sporta i da te ubačene ljude iskorenimo, ne treba nam to u sportu. Zar neko misli da će sudija da promeni odluku ako ga neko pljune...

Upitan je i o dugu za porez.

- Porez smo plaćali početkom sezone, plaćamo ga i tokom sezone. Vajld kard smo dobili, ali nećemo dobiti 500.000 evra kao ostale ekipe koje dobijaju participaciju za učešće u Evroligi. Bićemo praktično na nuli, ali ostale ekipe će imati 500.000 evra. Veliki su troškovi u Evroligi. Morate čarterom da letite, na primer za Tel Aviv to košta oko 150.000 evra da odete i da se vratite odmah. Očekujemo da imamo 50 posto prihoda i 50 posto da dobijemo od države. Te 2017. godine se 100 posto košarkaški klub funansirao od države. Danas imamo 50 posto sopstvenih prihoda i nadam se da ćemo ih imati sve više u narednim godinama - zaključio je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading