PALA ODLUKA - ŠPANCI IZVISILI: Sjajna vest za Crvenu zvezdu iz Evrolige! (FOTO)

Autor:

Sport

11.01.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe vesti za klub sa Malog Kalemegdana.

PALA ODLUKA - ŠPANCI IZVISILI: Sjajna vest za Crvenu zvezdu iz Evrolige! (FOTO)

Foto: Starsport

Luka Vildoza, Fakundo Kampaco i Ben Bentil

Valensija je juče uputila zvaničan dopis Evroligi kako bi se pokrenula istraga protiv Crvene zvezde zbog učešća Nikole Topića na utakmici 17. kola Evrolige u Fonteti, s obzriom da su odmah posle trijumfa crveno-belih (77:75) FMP i ABA liga obelodanili da se mladi košarkaš seli u Železnik do kraja sezone.

Međutim, Evroliga je odbila da sprovede istragu, jer španski klub nije poslao zahtev u potrebnom roku, 48 sati od završetka utakmice, ali tu se ova saga neće završiti, jer Valensija sprema žalbu.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Topić

- KK FMP najavljuje dolazak Topića posle 23 časa, posle utakmice između Valensije i Crvene zvezde. Nešto što bi moglo biti normalno. Tek u ponedeljak klub saznaje da interni propisi Jadranske lige onemogućavaju ove transfere posle 4. januara, zbog čega odmah navode navode kršenje pravilnika s obzirom da je transfer morao biti izvršen tog dana, a ne posle , i trebalo je da bude namerno skriveno da bi igrač bio dostupan u slučaju potrebe u utakmici protiv nas. Takođe, želimo da vas podsetimo da propisi Evrolige zahtevaju od klubova da obaveste o transferima ili odlasku igrača istog dana kada se dese, što u ovom slučaju nije urađeno. Odgovor Evrolige u periodu od 48 sati od prijema zapisnika dovodi Klub u jasnu situaciju bespomoćnosti jer u navedenom dokumentu nije bilo moguće uočiti nepravilnost, a ne može se tvrditi da je španski klub upoznat sa Unutrašnjim propisima Jadranske lige, kada nije bila ni sama Evroliga. Klub će, s obzirom da u ovom slučaju nije bilo moguće ispoštovati taj rok, uložiti žalbu na odluku - stoji u objavi Valensije.

U međuvremenu, ABA liga je poništila Topićevu registraciju, pa će mladi košarkaš crveno-belih do kraja sezone igrati za OKK Beograd. Topić, inače, u pomenutoj utakmici sa Valensijom nije ulazio u igru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading