KAKO JE OVO MOGUĆE? Lebron odigrao skoro 1.400 utakmica, a ni na jednoj nije ostvario učinak jednak proseku karijere

Autor:

Sport

11.01.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deluje nestvarno, ali je tako.

KAKO JE OVO MOGUĆE? Lebron odigrao skoro 1.400 utakmica, a ni na jednoj nije ostvario učinak jednak proseku karijere

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Lebron Džejms igra 20. NBA sezonu, a u ligu je stigao kao prvi pik na verovatno najkvalitetnijem draftu ikada, 2003 godine.

Lebron je tada biran ispred Darka Miličića, Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda, a jedini je koji i dalje igra košarku, iako se Melo nije zvanično povukao, već samo nema klub od završetka prošle sezone.

Za tih 19 i po godina u najjačoj ligi na svetu, Džejms je do sada odigrao 1.397 utakmica, a karijerni prosek mu je 27 poena, sedam skokova i sedam asistencija po meču.

Tu dolazimo do jedne neverovatne zanimljivosti...

Na tih skoro 1.400 utakmica u karijeri, Lebron nijednom nije završio meč sa 27 poena, uz po sedam uhvaćenih lopti i asistencija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms

Tokom skoro pune dve decenije u najjačoj ligi na svetu, "Kralj" je 75 puta ubacivao po 27 poena, u 203 navrata je imao sedam skokova, a na 198 utakmica je podelio po sedam asistencija.

Međutim, nikada se nije dogodilo da su se sve tri kolone potrefile.

Zaista zvuči nestvarno, ali je tako...

Tokom dosadašnjih punih 19 sezona, Lebron je osvojio četiri šampionska prstena, isto toliko puta je bio i MVP, kao i najkorisniji igrač finala. Na Ol-staru je učestvovao 18 puta, a u 13 navrata je bio i član najbolje petorke lige.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading