NEDOVIĆ I PAPAPETRU PRIJATELJSTVO KOJE TRAJE! Srbi i Grci i BRAĆA zauvek!

Autor: Marija Stefanović

Sport

02.01.2023

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Nemanja Nedović i Partizana Joanis Papapetru ljuti su neprijatelji na terenu, ali su zato van parketa kao braća.

NEDOVIĆ I PAPAPETRU PRIJATELJSTVO KOJE TRAJE! Srbi i Grci i BRAĆA zauvek!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Joanis Papapetru

Njihovo prijateljstvo seže još iz Panatinaikosa, gde su zajedno igrali od 2020. do 2022, a nastavilo se i u Beogradu iako nose dresove večitih rivala. To je potvrdio i bek crveno-belih za Srpski telegraf i istakao da mu je grčki košarkaš kao brat.

VELIKI RIVALI

- Papapetru je moj veliki prijatelj. Stvarno smo kao braća još iz Panatinaikosa, gde smo proveli dve godine zajedno. Drago mi je što smo i ove sezone u istom gradu iako nastupamo za rivalske klubove. Međutim, to nikada neće uticati na naš odnos. Može samo da bude šale posle derbija, kao što je bilo na prošla dva, ali ništa više. Žao mi je samo što poslednjih dana nemamo vremena više da se viđamo jer i oni i mi imamo mnogo obaveza. Kada oni igraju ovde, mi smo na putu i tako ukrug - rekao je Nedović.

Srpski košarkaš nakon mnogo godina provešće praznike u svojoj zemlji, što ga posebno raduje.

Republika

Foto: Nemanja Pančić

Janis Papapetru

- Godinama sam bio u inostranstvu. Ovo je lepa promena. Biću kod kuće s porodicom za praznike. To je sve što sad želim - istakao je Nemanja.

S Nedom se slaže i Papapetru, koji je u razgovoru za naš list poručio da nema boljeg čoveka od Nedovića.

- Nemanja i ja družimo se godinama i to ništa ne može da pokvari. Mi potvrđujemo tezu da su Srbi i Grci bratski narod, može se reći da nastavljamo tradiciju dobrih odnosa. Nije bitno koliko ćemo puta igrati jedan protiv drugog i da li ćemo biti rivali na terenu kada smo van terena veliki prijatelji. Drago mi je što se rodilo jedno takvo prijateljstvo - rekao je Papapetru.

Republika

Foto: ABA liga

Duel Janisa Papapetrua i Nemanje Nedovića u Derbiju

VOLI BEOGRAD

Takođe, on je otkrio da jedva čeka da vidi kako izgleda proslava Božića u Srbiji.

- Vi ste pravoslavci, kao i mi, ali ne slavimo isti dan Božić. Jedva čekam da vidim kakvi su vaši običaji za ovaj veliki praznik, da naučim srpsku tradiciju. To me veoma zanima jer mi je veoma prijatno u Beogradu - zaključio je Papapetru.

Hrvati prvi padaju u 2023.

Košarkaši Crvene zvezde su takmičarsku 2022. završili u petak uveče protiv Barselone u 16. kolu Evrolige, a na teren će već u ponedeljak (16.30). Izabranici Duška Ivanovića će prvi meč u 2023. odigrati na gostovanju Splitu u 13. kolu AdmiralBet ABA lige u nameri da nastave pobedonosnu seriju i na najbolji način započnu novu godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading