NEOČEKIVANO: Legenda Crvene zvezde karijeru nastavlja u Italiji (FOTO)

Autor:

Sport

05.12.2022

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Debitovaće protiv bivšeg kluba.

NEOČEKIVANO: Legenda Crvene zvezde karijeru nastavlja u Italiji (FOTO)

Foto: Starsport

Ognjen Dobrić i Dragan Šakota

Iskusni Dragan Šakota novi je trener Ređane, saopštio je italijanski klub koji se rastao sa Masimiljanom Menetijem posle serije loših rezultata u italijanskom šampionatu, jer se nalazi na deobi poslednjeg mesta sa skorom od samo dve pobede i sedam poraza.

 

 

Šakoti koji je postigao dogovor da vodi Ređanu do kraja sezone, biće ovo povratak u italijansku košarku jer je pre četrnaest godina bio šef stručnog štaba Fortituda.

Ujedno, Ređana će biti njegov šesnaesti klub u trenerskoj karijeri, posle IMT-a, Zadra, Cibone, PAOK-a, Apolona iz Patre, Iraklisa, Peristerija, Arisa, AEK-a, Olimpijakosa, Crvene zvezde, Fortitude, Trabzona, Antalje i Saragose, s tim da je AEK vodio u tri, a Iraklis i beogradske crveno-bele u dva navrata.

Sa IMT-om i Crvenom zvezdom je osvojio pehar nacionalnog kupa SFR Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, sa PAOK-om je bio pobednik Kupa Rajmondo Saporte, sa AEK-om je bio šampion Grčke, osvajač nacionalnog kupa i pobednik FIBA Lige šampiona. Usred prošle sezone ga je pozvala Saragosa da joj pomogne u borbi za opstanak u ACB ligi što je i učinio.

Zanimljivo da će iskusni srpski stručnjak debi za novi tim imati protiv AEK-a u FIBA Ligi šampiona, koju je 2018. osvojio upravo sa grčkim kolektivom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading