KOŠEM PROTIV AUSTRALIJE UŠLA U ISTORIJU: Ko je Anđelija Arbutina, slavna srpska košarkašica?

Autor:

Sport

03.11.2022

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najboljih i najuspšenijih košarkašica u istoriji Srbije.

KOŠEM PROTIV AUSTRALIJE UŠLA U ISTORIJU: Ko je Anđelija Arbutina, slavna srpska košarkašica?

Foto: RTS/printscreen

Anđelija Arbutina

Kao grom iz vedra neba je osvanula vest da je Anđelija Arbutina Šarenac, bivša košarkašica, brutalno napadnuta, a tom prilikom joj je polomljen i ručni zglob.

Sinoć oko 20 časova u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, došlo je do konflikta u saobraćaju između vozača, N. J. (46), koji je upravljao vozilom "volvo" i Anđelije Arbutine Šarenac (55), koja je upravljala vozilom "ford".

Republika

Foto: Starsport

Anđelija Arbutina, legenda srpske košarke

N. J. je nakon verbalnog sukoba namerno svojim vozilom udario njeno vozilo, a zatim izašao iz vozila i udario Anđeliju Arbutinu, inače suprugu sportskog novinara Slobodana Šarenca, koja je bila sa maloletnim detetom, nezvanično se saznaje.

Povodom tog nemilog događaja kratku izjavu za naš portal je dala upravo Arbutina.

Ne dajem izjave za pisane medije. Hvala vam na brizi i prijatno - izjavila je slavna košarkašica.

Ko je Anđelija Arbutina Šarenac?

Anđelija Arbutina Šarenac je rođena 1967. godine u Beogradu. Najveći deo svoje karijere je provela u Crvenoj zvezdi, za koju je nastupala od 1983. do 1992. godine, kao i u sezoni 1993/94.

U Srbiji je nastupala i za Bečej i Hemofarm, a u inostranstvu je nosila dres Fenerbahčea, Miškolca, GEAS Milana, Parme, a igrala je u Izraelu, za Ramat Hašaron i Makabi Tel Aviv.

Sa velikim uspehom je nastupala i za reprezentaciju Jugoslavije, sa kojom je osvojila čak četiri srebrne medalje. Najvažnija je bila ona iz Seula, kada je 1988. godine sa ostalim devojkama donela srebro sa Olimpijskih igara.

Upravo se tu desio i najbitniji trenutak njene karijere, pošto je u poslednjim sekundama meča sa Australijom, Arbutina postigla pogodak koji je našoj zemlji doneo plasman u finale, gde su ipak Amerikanke bile prejake.

Srebrne medalje ima i Svetskog prvenstva 1990. godine u Kuala Lumpuru, kao i sa dva Evropska prvenstva, u Kadizu 1987. i Tel Avivu 1991. godine.

Udata je za sportskog novinara i komentatora Slobodana Šarenca, koji je jednom prilikom ovako prokomentarisao njihovu vezu.

-  Prvi put smo se sreli 1992. godine, kada je gostovala u emisiji “Šesti krug”, na Trećem kanalu, koja je bila posvećena OI u Barseloni, na kojima naša zemlja nije učestvovala zbog sankcija. Kasnije je Anđa igrala u Italiji, i dugo se nismo videli. Inače, nameravala je da me upozna sa drugaricom, ali je sudbina očigledno imala drugačije planove. U životu sam imao sreće u mnogim stvarima, pa i kada je reč o ljubavi. Bio sam u pravo vreme na pravom mestu, i sreo svoju srodnu dušu - rekao je jednom prilikom Šarenac u emisiji "Kao sav normalan svet".

Sa Slobodanom Šarencem, Anđelija ima dve ćerke, Ninu i Lanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading