POSLAO GA PO BUREK I JOGURT: Pokuševski fenomenalnom fintom obrukao Amera (VIDEO)

Autor:

Sport

02.11.2022

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokazao da se košarka igra mozgom.

POSLAO GA PO BUREK I JOGURT: Pokuševski fenomenalnom fintom obrukao Amera (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Oklahoma siti Tandera nad Orlando Medžikom, pošto je pobedi doprineo sa 16 poena (2/5 za tri, 5/8 za dva), devet skokova, jednu asistenciju, dve ukradene lopte i tri blokade, za 31 minut proveden na parketu.

Međutim, od gomile dobrih poteza koje je izveo za tim u noći između utorka i srede, izdvaja se jedan koji je u delirijum bacoi sve navijače Oklahome, ali i ljubitelje košarke širom sveta.

Bilo je to sredinom treće četvrtine, kada je Tander imao zaostatak od deset poena, a ekipu je pokrenuo baš Pokuševski jednim fenomenalnim potezom.

Naime, on je primio jednu loptu na liniji za tri poena, napravio fintu šuta kojom je mangupski iz igre izbacio Vendela Kartera džuniora, potom napravio dribling da sebi popravi poziciji, pa pocepao mrežicu.

Taj potez možete videti na 1:37 minutu sledećeg video snimka.

Inače, utakmica protiv Orlanda je Pokuševskom bila najbolja od početka sezone, a ukoliko ovako nastavi nema sumnje da će postati jedan od najbitnijih šrafova u ekipi Oklahoma siti Tandera.

Podsetimo, Pokuševski je u najjaču ligu na svetu stigao 2020. godine kada ga je Oklahoma birala kao 17. pika na draftu. Srpski as je u prve dve sezone pokazivao veliki potencijal na pojedinim utakmicama, ali ga je krasila i nekonstantnost. Međutim, čini se da ove sezone polako hvata ritam i da bi ovo mogla da bude prelomna godina u njegovoj karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading