GUDURIĆU PRIPAO OKRŠAJ SA MICIĆEM: Fener i dalje neporažen, Barsa demolirala Armani!

Autor:

Sport

28.10.2022

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično veče Srba u elitnom košarkaškom takmičenju.

GUDURIĆU PRIPAO OKRŠAJ SA MICIĆEM: Fener i dalje neporažen, Barsa demolirala Armani!

Foto: Starsport

Marko Gudurić

Košarkaši Fenerbahčea savladali su u gostima ekipu Efesa sa 88:79 u meču 5. kola Evrolige i tako ostali jedina neporažena ekipa u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

Fener je prednost stekao u drugom delu igre, a čuvali su je bez problema do kraja i naneli novi poraz gradskom rivalu. Ekipu Dimitisa Itudisa je predvodio Skoti Vilbekin sa 25 poena, a odličan je bio i Marko Gudurić, koji je ubacio 19.

Sa druge, Vasilije Micić je ponovo bio najbolji u redovima aktuelnog šampiona Evrolige, pošto je postigao 19 poena, a imao je i pet asistencija. Najbolje ga je pratio M'Baje, koji je upisao 14 poena.

Pobedu je zabeležila i Barselona, koja je na svom terenu bila ubedljiva protiv ekipe Armanija iz Milana (74:56). Posle izjednačene prve četvrtine, Barselona ključnu prednost pravi u drugom delu, a vođstvo rutinski održava u drugom poluvremenu za novi trijumf u Evroligi.

Majk Tobi je imao 13 poena i sedam skokova, a dvocifren je bio i Kori Higins sa 11. Nikola Kalinić je postigao šest poena, a upisao je i tri skoka. U redovima ekipe iz Milana jedini vredan pomena je bio Brednon Dejvis, nekadašnji košarkaš Barselone, koji je zabeležio 18 poena.

Pobedu je upisala i ekipa Asvela, koja je bila silovita protiv Baskonije, slavivši sa čak 26 razlike (87:61). Košarkaši ekipe iz Baskije očigledno nisu bili šuterski raspoloženi kao protiv Partizana i Crvene zvezde, a najefikasniji je bio Giedritis sa 14 poena, dok je Markus Hauard imao samo pet. 

U pobedničkojk ekipi je čak pet igrača upisalo dvocifren učinak, a bolji od ostalih je bio Metjuz sa 13 poena i pet asistencija.

U prvom meču večeri, Crvena zvezda je pre punim "Pionirom" savladala ekipu Bajerna i tako došla do prve pobede u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Sledeće kolo je na programu sledećeg četvrtka i petka. Zvezda gostuje Monaku, dok Partizan ide u Atinu, gde će igrati sa Panatinaikosom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading