LJUBLJANA U SUZAMA: "Rastužiću vas, ali Olimpije više nema"

Autor:

Sport

19.10.2022

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči koje će zaboleti sve navijače nekadašnje Olimpije.

LJUBLJANA U SUZAMA: "Rastužiću vas, ali Olimpije više nema"

Foto: KK Cedevita Olimpija

KK Cedevita Olimpija

Predsednik Cedevita Olimpije Emil Tedeski bez dlake na jeziku govorio je o fuziji Cedevite i Olimpije koja se dogodila 2019. godine.

Iako mnogi ovaj klub i dalje nazivaju samo "Olimpija", činjenica je da su se neke stvari promenile.

- Znam da ću vas rastužiti, ali Olimpije više nema. Ona je zapravo još ovde, ali se spojila sa drugim klubom. Znam da kada se pomene Olimpija, to se kaže u žargonu, a znam i da će u razgovoru među ljudima uvek biti samo Olimpija. Zaista nemam problem sa tim, i nije to ego trip, ali to uvek volim da kažem. Treba znati da je Cedevita u ovaj brak, koji neće biti kratkog veka, uneo oba međunarodna takmičenja - Evrokup i ABA ligu. Naravno, veoma poštujem i istoriju i tradiciju - rekao je Tedeski za "Ekipa 24".

Republika

Foto: Starsport

Emil Tedeski

On je potom prepričao susret sa legendarnim Ivom Daneuom, koji je za Olimpiju igrao od 1956. do 1979. godine.

- Upravo sam poslednji put sreo legendarnog Ivu Daneua. Zagrlili smo se, srdačno pozdravili, a on mi se zahvalio na svemu što radimo za Olimpiju. Rekao sam mu: 'Ali, gospodine Ivo, Olimpija je otišla, sada je spojena sa drugim klubom'. Ubrzo je odgovorio da zna da se ime menja, rekavši da je danas Cedevita, pre toga Petrol, pre toga Union... Ali ovo je malo drugačije. Sa Cedevitom je to sportski spoj dva entiteta, a ne samo sponzorstvo. Ali dobro, to je sada jedna porodica za mene. Ne radi se o Slovencima i Hrvatima. Baš me briga odakle ko dolazi, niti želim da brojim krvna zrnca. Ponekad, na primer, pročitam na nekom internet forumu da je ovo hrvatska Olimpija, da je Cedevita, a ne Olimpija, i samo se nasmejem na te gluposti - istakao je Tedeski.

Cedevita Olimpija je bila šampion Slovenije 2021. i 2022, a ima i jedan trofej nacionalnog Kupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading