POSLE KRAHA NA EUROBASKETU: Žarko Paspalj otkrio RAK RANU srpske košarke!

Autor:

Sport

29.09.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije su na nedavno završenom Eurobasletu takmičenje završili već u osmini finala, kada je bolja od naše selekcije bila Italija, rezultatom 94:86.

POSLE KRAHA NA EUROBASKETU: Žarko Paspalj otkrio RAK RANU srpske košarke!

Foto: Starsport

Žarko Paspalj

To je svakako daleko ispod očekivanja javnosti, koja se nadala medalji, potajno i onoj najsjajnijoj. Time je nastavljen niz neuspeha naše reprezentacije, koja još od 2017. ne zna za medalju. 

Na Svetskom prvenstvu 2019, naša ekipa je, takođe iznenađujuće, poražena od Argentine, da bi dve godine kasnije Italija bila kobna po našu reprezentaciju, kada ju je u sred Beograda pobedila i ostavila bez Olimpijskih igara. Ovogodišnji neuspeh je treći u nizu za Srbiju.

Žarko Paspalj, velika legenda srpske košarke, smatra da u Srbiji više nema velikih igrača i da je glavni problem struka.

Sistematizacija zahteva vreme, struku i veliki rad. Mi smo davno prestali da proizvodimo vrhunske igrače i bazirali se na prosečne igrače. Tako su ljudi mislili, koji vode timove i se bave košarkom. Napraviti velikog igrača zahteva malo više od suvog treninga. Zahteva da mu budeš tu i kad ne ide, zahteva od tima i da tim bude kad se on uspostavlja kao mlad igrač u talentu koji postoji da se sačeka. Recimo to je primer Dončića u Realu. To se desilo sa Dončićem u Realu - izjavio je Paspalj u razgovoru za "B92.net".

Republika

Foto: Starsport

Žarko Paspalj

Novu šansu za medalju će naša ekipa imati naredne godine, kada se u tri azijske države organizuje Svetsko prvenstvo. Naravno, ako naši momci izbore plasman na takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading