HIT PRIČA O PARTIZANOVOM TRENERU: Šarenac tvrdi da bi Petrić bio kao Dražen, sada stigla i POTVRDA! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.09.2022

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba crno-belih potvrdio da je bio izuzetan košarkaš.

HIT PRIČA O PARTIZANOVOM TRENERU: Šarenac tvrdi da bi Petrić bio kao Dražen, sada stigla i POTVRDA! (VIDEO)

Foto: Starsport

Trener Partizana Gordan Petrić

Legendarni sportski komentator Slobodan Šarenac nedavno je u jednom podkastu otkrio da je u mlađim selekcijama trenirao košarku sa Gordanom Petrićem, strategom FK Partizan.

Šarenac je tom prilikom istakao da je Petrić bio izuzetno talentovan.

Mi smo njega zvali Džogi zbog "Gordan - Džordan", pa onda Džogi. Igrao je košarku sa mnom u Putu, u mlađim kategorijama. Ja smem da se opkladim da bi on bio barabar kao Dražen Petrović. Šta je on igrao u tim kategorijama... Jednu sezonu smo odigrali zajedno i došli smo na pripreme i njega nema. Gde je? Kaže otišao u OFK. Otišao da igra fudbal. Ja ga sretnem, kažem 'Džogi, šta ti je?', a on meni 'Ma veća lova u fudbalu'. Znaš kad je neko u to vreme mogao da da 40 poena? Klinci, nas 10, možemo da skupimo 40-50 poena. On je sam mogao da da 50. Neverovatan talenat i igrač već u to vreme - rekao je Šarenac kod "Luke i Kuzme".

 

 

Nastavio je u dahu.

Pap, sledeće sezone Partizan. Pap, onda u Glazgov, i tako dalje... Neverovatan talenat za košarku, on neće to da kaže. On bi sad ćutao ovde i rekao da nije istina. Ne znam koliko danas prati, ali je tako dobro igrao. Dobro, sad ja vičem Dražen Petrović, ajde, ali bi bio vrhunski košarkaš da je nastavio - dodao je Šarenac.

Nekoliko dana kasnije je Petrić gostovao na "K1" televiziji, gde je u neku ruku potvrdio priču svog bivšeg saigrača.

- Ja sam bio mnogo bolji košarkaš nego fudbaler, ali to Šarenac preteruje. Da pređem na fudbal je prelomilo to što je nekdada bilo kada ti kaže profesor fizičkog ili otac moraš to da treniraš, ti poslušaš. Došao je čika Aca, trener OFK Beograda koji je završio sa svojom selekcijom, tražio je neke nove klince, pogledao me u školi kako ja igram fudbal. Saznao je gde živim, došao, razgovarao sa mojim pokojnim tatom koji mi je rekao da sutra prelazim na fudbal. Ja sam morao da odem na trening. Godinu dana sam uporedo trenirao košarku i fudbal, a potpuno sam prešao kad sam video da idem u pravcu da postanem fudbaler OFK Beograda, što sam i postao dve i po godine kasnije, sa 16 i po. Sa 14 sam počeo da treniram, pa možda i nije pravilo da moraš ranije decu da upišeš, možda je kasnije i bolje - rekao je Petrić.

Njegove reči o svojoj košarkaškoj karijeri možete poslušati od 10:11 minuta sledećeg snimka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading