CRNI DANI SRPSKOG SPORTA: Pre 21 godine PRVACI EVROPE, a sada tri BRUKE za nedelju dana (VIDEO)

Autor:

Sport

12.09.2022

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši, vaterpolisti i odbojkaši 12. septembar 2022. dočekali kao eliminisani u osmini finala Eurobasketa, Evropskog prvenstva u vaterpolu i Svetskog prvenstva u košarci, a 2001. godine svi bili najbolji na Starom kontinentu.

CRNI DANI SRPSKOG SPORTA: Pre 21 godine PRVACI EVROPE, a sada tri BRUKE za nedelju dana (VIDEO)

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije sa selektorom Svetislavom Pešićem

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je bruku pošto je ispala od Italije (86:94) u osmini finala Eurobasketa u Berlinu. 

Poraz izabranika Svetislava Pešića samo je zaključio veliki pad u tri sporta za samo sedam dana i to sve u osmini finala.

Pre Vladimira Lučića i saigrača, neuspehe su doživeli odbojkaši i vaterpolisti.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije 6. septembra poražena je od Argentine 3:0 (23:25, 21:25, 23:22) u setovima u osmini finala Svetskog prvenstva u Poljskoj.

Samo dva dana ranije, vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Francuske 10:9 u osmini finala Evropskog prvenstva u Splitu, a na kraju je zauzela devetu poziciju.

Na današnji dan, 12. septembra 2022. godine suočavamo se sa jednom od najvećih kriza našeg sporta, a pre 21 godine na isti ovaj datum košarkaši, vaterpolisti i odbojkaši bili su prvaci Evrope.

Zanimljivo, u košarci je zlatno odličje doneo upravo selektor Svetislav Pešić pošto su njegovi izabrabrinici 2001. godine pobedili Tursku u Istanbulu sa 78:69.

"Delfini" su savladali Italiju sa 8:5 u Budimpešti, dok su odbojkaši u Češkoj takođe bili bolji od "azura" sa 3:0 u setovima, odnosno (25:21, 25:18, 25:20).

ZVEZDA BEZ LŠ, KIPRANI UTIŠALI HUMSKU

I u fudbalu su navijači beogradskih večitih rivala doživeli tragedije u kvalifikacijama za međunarodna takmičenja.

Fudbaleri Crvene zvezde ispali su od Makabija iz Haife u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona kada je Milan Pavkov na punoj Marakani dao autogol, pa su Izraelci prošli dalje sa 5:4 u ukupnom rezultatu.

Sa druge strane, Grobari su se nadali plasmanu u Ligu Evrope, Partizan je krenuo od trećeg kola, ali je odmah zaustavljen i to ukupnim rezultatom 4:3 od strane AEK-a iz Larnake sa Kipra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading