Srbija na krovu Evrope! Naši basketaši osvojili novu zlatnu medalju!

Autor:

Sport

11.09.2022

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Basketaši Srbije savladali su u finalu Evropskog prvenstva selekciju Letonije sa 21:14 i tako postali novi šampioni Starog kontinenta.

Srbija na krovu Evrope! Naši basketaši osvojili novu zlatnu medalju!

Foto: Fiba.com

Za Srbiju, u finalu su nastupili: Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković.

Srbija je od prvog minuta stekla prednost i na kraju potpuno zasluženo donela novo zlato našoj zemlji!

 

 

Ovo je četvrto zlato za redom za našu reprezentaciju!

Srbija je prethodno zlato osvajala u Parizu (2021), Debrecinu (2019) i Bukureštu (2018), godinu dana pre zlata u Rumuniju naši momci su bili četvrti, dok su 2016. godine na drugom Evropskom prvenstvu osvojili srebro.

Majstorović je nastavio tamo gde je stao u polufinalu, a onda najbolji na svetu Stojačić preuzeo stvari u svoje ruke i dokusurio Letonce.

- Savršen turnir za nas. Igrali smo izuzetno. Ponosan sam na saigrače i trenere, sjajan posao su uradili. Ovo je četvrti put u nizu. Teško je pobediti bilo gde, teško je na domaćim turnirima u Srbiji biti šampion četiri puta u nizu, a mi smo osvojili četiri evropska prvenstva u nizu. Osećam se sjajno, polufinale i finale smo odigrali savršeno- rekao je Majstorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading