Sve je spremno za SP srednjoškolaca u Beogradu!

Autor:

Sport

10.09.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Beograd je domaćin ISF Svetskog prvenstva za srednjoškolce u košarci, od 20 do 28. septembra.

Sve je spremno za SP srednjoškolaca u Beogradu!

Foto: Savez za školski sport Srbije

Logo Svetskog prvenstva u košarci za srednjoškolce

U organizaciji Saveza za školski sport Srbije, uz pomoć države Srbije i Ministarstva omladine i sporta, za pehar najboljeg na svetu boriće se 16 ženskih i 11 muških reprezentacija.

- Žreb smo obavili uz prisustvo Turguta Pasalija, predsednika tehničke komisije Svetske federacija školskog sporta. Sve je proteklo odlično, a obišao je i četiri dvorane u kojima će se igrati utakmice. Spremni smo maksimalno i žao nam je što je zbog situacije oko korona virusa u njihovim zemljama, nekoliko muških ekipa odustalo od dolaska - istakao je Uroš Savić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije, koji je zajedno sa Pasalijem žrebao parove.

Foto: Savez za školski sport Srbije

Žreb za SP u košarci za srednjoškolce

Željko Tansković je prokomentarisao šanse naših selekcija.

- Kažu da su devojke dobile lakšu grupu od dečaka. Ipak, u tom uzrastu mogu da kažem da izrazitih favorita nema. U školskom sportu je uvek lepo pobediti, ali najvažnije je učestvovati, steći nova prijateljstva i kroz takmičenja videti mnogo lepih gradova sveta. Mi smo se kao domaćini puno puta do sada pokazali u najboljem svetlu. Klinci obožavaju da dođu Beograd, razgledaju Kalemengdan, Beograd na vodi, Avalu, probaju naše kulinarske specijalitete - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Foto: Savez za školski sport Srbije

Žreb za SP u košarci za srednjoškolce

Mečevi će se igrati u halama Master, Žarkovo, Zavod za sport i Ranko Žeravica.

Devojčice - Grupa A: Srbija, Brazil, Irska, India. Grupa B: Francuska, Srbija 2, Irska 2, Slovenija. Grupa C: Grčka, Kineski Tajpej, Čile 2, Severna Makedonija. Grupa D: Turska, Čile, Bugarska, Nigerija.

Kod srednjoškolki plasman u narednu rundu obezbeđuju po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Dečaci - Grupa A: Turska, Mađarska, Nigerija, Kineski Tajpei. Grupa B: Francuska, Brazil, Čile, Nepal. Grupa C: Grčka, Srbija, Bugarska.

Kod dečaka dve prvoplasirane i dve najbolje trećeplasirane ekipe obezbeđuju plasman u četvrtfinale.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading