HENDIKEP ZA ŠPANIJU: Serhio Ljulj POVREĐEN, ne igra Evrobasket (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

25.08.2022

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Crvena furija" objavila da je plejmejker madridskog Reala obavio lekarske preglede u četvrtak i da je zadobio ne toliko ozbiljnu povredu mišića, ali neće moći da brani boje nacionalnog tima za kontinentalno takmičenje.

HENDIKEP ZA ŠPANIJU: Serhio Ljulj POVREĐEN, ne igra Evrobasket (VIDEO/FOTO)

Foto: twitter.com/Baloncesto EspañaVerified account

Košarkaška reprezentacija Španije pobedila je Island sa 87:57 u prvom kolu druge runde kvalifikacija za Mundobasket, ali je nastao jedan velikig problem.

Kako je objavio tamošnji savez, na Evropskom prvenstvu od 1. do 18. septembra, a prethodno i gostovanju Holandiji 27. avgusta u kvalifikacijama neće igrati Serhio Ljulj!

- Serhio Ljulj je danas napustio kamp muške reprezentacije i propustiće Evrobasket koji počinje sledeće nedelje. Nakon neprijatnosti koje je doživeo juče na meču protiv Islanda, jutros su obavljeni lekarski pregledi potvrdili su da je Ljulj zadobio ne toliko ozbiljnu povredu mišića, ali ona će ga ipak sprečiti da bude deo tima koji 30. avgusta putuje u Tbilisi. Savez želi da se zahvali Serhiju Ljulju na zalaganju i profesionalizmu i želi mu brz oporavak i dobar početak sezone sa svojim klubom - navodi se u saopštenju Košarkaške federacije Španije.

 

 

"Crvena furija" izgubila je mnogo jer je legendarni plejmejker (34) jedan od najbitnijih šrafova u ekipi posle povlačenja braće Gasol, Serhija Rodrigezan, Huana Karlosa Navara i Felipea Rejesa iz nacionalnog tima.

As Real Madrida osvojio je olimpijsko srebro 2012. i bronzu četiri godine kasnije, okitio se svetskim zlatom 2019, a ima i tri evropska 2009, 2011. 2015, a tu je i kontinentalna bronza 2013. godine.

Republika

Foto: Euroleague.net

Serhio Ljulj u dresu Real Madrida

Selektor Serđo Skariolo pikirao je Ljulja kao podršku uz braću Ernangomeza, Rudija Fernandeza, Usmana Garubu i Čorenca Brauna.

Španija će na Evropskom prvenstvu igrati u A grupi sa Bugarskom, Gruzijom, Belgijom, Crnom Gorom i Turskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading