Partizan LETI u NIŽI rang? KSS ima poslednju reč!

Autor:

Sport

23.08.2022

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred crno-belima je neizvesna budućnost.

Partizan LETI u NIŽI rang? KSS ima poslednju reč!

Foto: Starsport

Naime, disciplinski sudija KLS-a je tada izrekao samo novčane kazne za Partizan. Crno-beli su morali da plate oko 2.000.000 dinara zbog odluke da ne nastupe u nacionalnom prvenstvu, dok se još nikakvo pitanje nije postavilo povodom eventualnog izbacivanja iz ovog ranga takmičenja, iako je to jasno naloženo u pravilniku.

Tim povodom, UO KLS-a je odlučio da se obrati Košarkaškom savezu Srbije, kako bi što pre doneli odluku o daljem statusu Partizana u takmičenjima koja organizuje KSS.

Pismo prenosimo u celosti:

- Ovom prilikom podsećamo UO KSS da je prema članu 21 Statuta UK KLS članstvo u UK KLS daje klubu prava da učestvuje u zvaničnim košarkaškim takmičenjima, na državnom, regionalnom i ostalim međunarodnim nivoima, u skladu sa sportskim rezultatima. Imajući ovo u vidu, UO KSS je dužan da donese adekvatne odluke i imajući u vidu Pravilnik o takmičenju KSS u odnosu na Partizan i njegovo neučestvovanje bez opravdanog razloga i isključivo samovoljno odlučujući, u plej ofu KLS u sezoni 2021/2022 godine. Članom 36 stav 2 Pravilnika o takmičenju KSS utvrđeno je da klub koji se u roku za podnošenje prijave za učešće u takmičenju, odnosno zahteva za izdavanje dozvole za sezonu izjasni da ne želi učestvovati u sledećoj takmičarskoj sezoni ili nije u propisanom roku podneo prijavu za učešće u takmičenju, odnosno zahtev za izdavanje dozvole za sezonu ili mu je odbijena prijeva za učešće u takmičenju, odnosno zahtev za izdavanje dozvole za sezonu, u sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog od koje je odustao, odnosno od onog od kojeg mu nije odobreno učešće. 

Republika

Foto: Starsport

 

Dalje, članom 36 stav 3 Pravilnika o takmičenju KSS utvrđeno je da klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog takmičenja (posle žrebanja takmičarskih brojeva za sezonu) ili bude isključen iz takmičenja tokom sezone (pre završetka takmičenja) u skladu sa ovim Pravilnikom i propozicijama takmičenja, u sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog iz kojeg je istupio, odnosno isključen.

S obzirom na gore navedeno, potrebno je doneti adekvatne odluke od nadležnog organa KSS od kojih zavisi da li će i u kojoj nacionalnoj ligi, odnosno međunarodnom takmičenju, učestvovati Partizan u sezoni 2022-2023.

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović i Željko Obradović

 

Odgovornost KSS za odluku po ovom pitanju je višestruka, jer ona nije samo zakonska obaveza KSS i to i u pogledu donešenja odluke i u pogledu poštovanja zakona i akata KSS, već je i od izuzetnog značaja za dalji ugled naše najznačajnije nacionalne muške košarkaške lige, njeno poštovanje i integritet, koji ako KSS ne sačuva onda se postavlja pitanje šta svi mi koji smo u košarci na dalje tražimo u njoj i sa kojim autoritetom ćemo na dalje funkcionisati i to kako pred nacionalnom, tako i pred međunarodnom javnošću - navodi se u pismu Udruženja klubova KLS upućenom UO KSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Vuk07

23.08.2022 18:18

Zahvaljujuci Željku Obradovicu obecao mnogo a uradio malo. Zamisljao sebe da je bog trener u kosarci da moze sve. Pokazalo se da ne dobija trener utakmice nego igraci. Njegovi igraci igrali citavu suprr ligu pod pritiskom Dirigenta Željka Obradovica. To pokazuje da je imao igrace ali lose vodjeni zato je doveo klub u ovoj polozaj gde mora da sidje u nizi rang takmicenja. To se ne zove sport nego prkos da u Partizanu ima ljudi koji vode losu politiku kluba zajedno sa Zocom. Nedostižni Zeljko Obradovic i ali mali Dejan Radonjic pokazao je da nema proslavljenih ako grade karijere preko tudjih ledja. Kao Žoc.

NAVIJACI platice LOPUZA

24.08.2022 09:08

To je COVICEVA zelja. Najveceg muljatora ovih PROSTORA.

ISTINA

24.08.2022 19:37

To je COVICEVA hajka. A finale. Rat kecera I huligana. Kome je potrebno takvo finale. Na silu.