Saša Obradović uporedio sebe sa Nikolom Jokićem!

Autor:

Sport

17.08.2022

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Bivši trener Crvene zvezde drži slovo...

Saša Obradović uporedio sebe sa Nikolom Jokićem!

Foto: KK Crvena zvezda

Bivši igrač i trener Crvene zvezde i proslavljeni reprezentativac naše zemlje Saša Obradović govorio je o aktuelnom trenutku vezanom za učešće Srbije na predstojećem EP.

On se dotakao i teme vezane za Nikolu Jokiću, a u jednom trenutku se i uporedio sa dvostrukim uzastopnim MVP-ijem NBA lige:

- Dolazi ta godina kada mi je pukla Ahilova tetiva igrajući za reprezentaciju. Aito je bio trener Barselone i sve je bilo toliko izgledno da će to da se desi... Za mene sama pomisao da treba da završim u jednoj od najvećih ekipa ne treba da pričam koliko je meni značila.

- Završio sam sezonu sa povredom, dobro mi se upalila tetiva. Savet lekara je bio da ne igram za reprezentaciju, opet mi je bilo ponovljeno kroz druge analize koje sam radio prvo u Rimu, a onda u Berlinu da ne bi trebalo da igram, da treba da se oporavim jer je to ozbiljna stvar i da tako treba da prihvatim to. Međutim za mene je tada, pa i sada, uvek velika čast i odgovornost bila da nastupam za državni tim i nisam mogao da razmišljam na drugi način. Pa čak i po cenu onog što se dogodilo, da ne dobijem ugovor u najvećem timu.

Foto: Starsport

Nikola Jokić

- Meni je to ipak i dalje ostala najveća privilegija. Ne žalim. U tom momentu kada sam se povredio ostao sam tamo negde u sobi i isplakao se posle dijagnoze, nakon toga došao u hotel, istuširao se, najnormalnije spavao kao da se ništa nije dogodilo i sutradan je došao novi dan. Ja sam ekstreman slučaj, ja sam dosta toga izgubio, igrački, reputacijom, jer nisi više isti igrač kad se povrediš.

Potom je tu svoju situaciju uporedio sa Nikolom Jokićem, koji je bio na žestokom udaru kritika kada nije zaigrao za nacionalni tim.

- Znam da je Jokić u jednom momentu kada nije mogao da igra bio vrlo napadan. Kako to da su neki igrači igrali i sve ostalo. Evo dečko se sada odazvao, momenat da se odazove je bio sada, možda nije momenat uvek. Na kraju krajeva postoji moj slučaj i neko može da poredi i da kaže: 'Pa čekaj bre, možda nije trebalo da igraš za reprezentaciju tada, ne znam šta bi bilo. Da li je moje poštovanje veće ili manje, ja mislim da uvek zavisiš od onog što si u ovom trenutku. Da li će neko više ili manje da te poštuje to je važno sa jedne strane, ali nije neprocenljvo- rekao je Obradović u podkastu "Jao Mile".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading