PAKAO ČEKA SRBIJU U SLOVENIJI: Nedović se raduje punim tribinama!

Autor: Tanjug

Sport

16.08.2022

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Nedović izjavio je da očekuje sjajnu atmosferu i najjaču moguću proveru u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije, koja se igra u sredu od 20.15 u Ljubljani.

PAKAO ČEKA SRBIJU U SLOVENIJI: Nedović se raduje punim tribinama!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović

Biće to repriza finala Evropskog prvenstva iz 2017. godine u kom je Slovenija savladala Srbiju sa 93:85, a ljubljanska dvorana Stožice je rasprodata.

Tim selektora Svetislava Pešića u prvoj proveri savladao je Crnu Goru u Beogradu sa 82:73 u utakmici zatvorenog tipa.

- Prva javna utakmica za nas ovog leta. Čuo sam da je hala rasprodata, nadam se sjajnoj atmosferi. Navikli smo prethodnih godina da Slovenci prave sjajnu atmosferu i da je veliki "hajp" oko ove njihove ekipe. Biće jedna dobra provera, najjaca moguća u ovom trenutku - izjavio je Nemanja Nedović za Košarkaški savez Srbije.

Košarkaš Crvene zvezde istakao je da je najvažnije da ekipa napreduje iz meča u meč i da nacionalni tim zaobiđu povrede.

- Mi imamo u planu da napredujemo iz utakmice u utakmicu, tako da želimo da korigujemo neke greške koje smo imali na utakmici protiv Crne Gore i najbitnije je da budemo svi zdravi. Uželeli smo se igranja pred publikom i nadamo se najboljem - istakao je Nedović.

Reprezentacija Srbije priprema se za Evropsko prvenstvo (od 1. do 18. septembra), ali je pre toga očekuju važni dueli kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke u Beogradu (25. avgust) i na gostovanju Turskoj (28. avgust).

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović

Prvi deo priprema srpski košarkaši odradili su u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi.

- U Pazovi je bilo zaista sjajno. Imali smo sjajne uslove što se tiče boravka, ishrane, oporavka i sve je bilo na vrhunskom nivou. Možda i najbolje, što se mene tiče, otkad sam u reprezentaciji. Bilo je uživanje tih 10 dana. Posle toga smo imali nekoliko dana u Beogradu. Dobro se radi, velika je energija na treninzima, momci su gladni i bilo je dovoljno pripremnog dela i svi su spremni za utakmice koje slede - zaključio je Nedović.

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu takmičiće se u D grupi u Pragu sa domaćinom Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading