SAM JE KRIV! Zbog ovog čoveka je Pešić greškom dobio nadimak Kari!

Autor:

Sport

16.08.2022

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno veče obeležilo je selektora košarkaške reprezentacije Srbije.

SAM JE KRIV! Zbog ovog čoveka je Pešić greškom dobio nadimak Kari!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić poznat je i pod nadimkom Kari

Ipak, mnogi i ne znaju kako je osvajač evropskog i svetskog zlata sa Jugoslavijom dobio nadimak koji ga prati kroz ceo život.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

- Iako su nas u gradu znali po fudbalu, bili smo učenici drugog, trećeg razreda, devojčurci nas nisu mnogo interesovali. Izlazili smo u Korzo u Dragoševoj ulici, stajali ispod sijalice tu preko puta Zadruge Budućnost. Naše mesto! Okupljali smo se kod nas kući za neke rođendane, nove godine. Bile su to kao neke žurke. Imali smo đačke simpatije. Sveta je imao Slavicu iz odeljenja, ja Miru iz Ekonomske. Samo simpatije. Na tim žurkama slušali smo ploče mog brata Milana, a Rade Kurta neizbežni, puštao je muziku. U to vreme popularan je bio Hari Belafonte. Svetski pevač. U trenucima kada su svetla bila prigušena jedne večeri čuo se Svetin glas...

- Ajde pusti Kari Belafonte...I to je bio trenutak koji će kasnije, ispostavilo se, ući u istoriju. Kari, Kari... Teta Dušanka se u početku ljutila, kada bi Karija zvao sa kapije, ali ... gotovo - piše jedan od prijatelja Pešića iz detinjstva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hari Belafonte

Inače, Hari Belafonte (95) smatra se jednim od najsupešnijih afroameričkih pop zvezda u istoriji. Poznat je pod nadimkom "kralj kalipsa" pošto je popularizovao ovaj muzički pravac pedesetih godina prošlog veka.

Hari je bio jedan od poverenika Martina Lute Kinga, a osvojio je tri Gremi nagrade, a jedna od njih je za životno delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading