OTKRIVENO! Dražen Petrović mogao u Zvezdu - Presudio JEDAN KOŠ! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

09.08.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaš doneo odluku posle finala jugoslovenske lige 1984. godine.

OTKRIVENO! Dražen Petrović mogao u Zvezdu - Presudio JEDAN KOŠ! (VIDEO/FOTO)

Foto: youtube.com/NBA

Legendarni Dražen Petrović poginuo je 7. januara 1993. godine u Nemačkoj u 28. godini, a ostaje upamćen kao jedan od najboljih košarkaša bivše Jugoslavije, Evrope i sveta.

U dresu Šibenke početkom osamdesetih godina svi su želeli da ga bide u svojim redovima, a odluku je doneo posle jednog poteza.

Republika

Foto: youtube.com/nbastar

Dražen Petrović

Istinu je otkrio Draženov rođeni brat Aco, a zamalo da je legendarni as obukao dres Crvene zvezde!

Ovako retroaktivno gledajući bilo bi to najlakše reći i meni bi to nahranilo ego da kažem da je Dražen došao zbog brata. Ne. Dražen je došao u Cibonu zbog Nakićevog horoga sa kojim je Cibona osvojila titulu. Cibona je sa tim košem igrala Ligu šampiona i Dražen je zbog toga došao - rekao je nekadašnji selektor Hrvatske i Brazila.

Republika

Foto: Starsport

Aco Petrović

Cibona je u sezoni 1983/84 zaršila prva posle regularnog dela sezone i u finalu je igrala sa Crvenom zvezdom.

U prvoj utakmici slavio je domaćin sa 78:76 u Zagrebu, dok su Beograđani slavili kod kuće osam razlike.

U majstorici je Mihovil Nakić horogom na šest sekundi do kraja pogodio za konačnih 72:71, titulu i najboljeg igrača Evrope u to vreme.

- Da je Zvezda bila prvak nisam siguran da li bi Draženova odluka bila Cibona ili Zvezda. Taj koš Nakića je trasirao taj dolazak Dražena i te dve titule prvaka Evope u tom kontekstu - istakao je Petrović.

Podsetimo, Dražen je otišao u Cibonu, za koju je nastupao od 1984. do 1988. godine sa kojim je bio zajedno sa rođenim bratom Acom bio dvostruki uzastopni šampion Evrope 1985. i 1986. godine.

Usledila je jdnogodišnja epizoda u Real Madridu, potom od 1989. do 1991. u Portlandu, a potom je dve godine branio boje Nju Džersija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading