Nenad Krstić i Vladimir Jovanović uglas posle osvajanja EP B divizije: Vratili smo se gde pripadamo!

Autor: Tanjug

Sport

25.07.2022

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška U20 košarkaška reprezentacija Srbije vratila se iz Tbilisija, gde je na Evropskom prvenstvu B divizije osvojila prvo mesto, bez poraza i vratila se u najjači rang.

Nenad Krstić i Vladimir Jovanović uglas posle osvajanja EP B divizije: Vratili smo se gde pripadamo!

Foto: KSS

U20 košarkaška reprezentacija Srbije

Srpske reprezentativce i stručni štab na aerodromu "Nikola Tesla", u ime Košarkašog saveza Srbije dočekao je potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić.

- Veoma je važno da smo se vratili u „A” diviziju, gde naša košarka i pripada. Nažalost, ovi momci su morali da igraju ovo takmičenje. Hvala im pre svega što su došli, jer smo imali dosta poteškoća oko sklapanja tima. Hvala i stručnom štabu. Ovom prilikom im od srca čestitam - rekao je Krstić.

Svi smo verovali da će na kraju sve da bude uredu, ali i sam sam se uverio da uopšte nije lako igrati protiv ekipa kakve su, recimo, Island ili Finska, pa baltičke zemlje koje su čvrste i šutiraju dosta, igraju bez nekog pritiska, naveo je on.

- I zato još jednom čestitam našim momcima. Stvarno su napravili veliku stvar. Iskreno, da se nismo vratili u „A” diviziju ove godine, ne znam kako bi to sledećeg leta izgledalo. Tako da je ovo zaista velika stvar - poručio je Krstić.

Selektor U20 reprezentacije Srbije Vladimir Jovanović sumirao je utiske iz Tbilisija.

- Najvažnije je da smo uradili ono zbog čega smo se i skupili. Vratili smo U20 reprezentaciju tamo gde ona i pripada po kvalitetu. Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim pre svega igračima i stručnom štabu na zalaganju i trudu, kao i Košarkaškom savezu Srbije koji nam je ozbezbedio sjajne uslove - kazao je Jovanović.

Republika

Foto: KSS

Vladimir Jovanović

Dodao je da mora i da napomene da je ovo generacija koja je napravila sjajan posao, koja je bila četvrta na svetu prošle godine i nije zaslužila da igra „B” diviziju, ali su za neke svoje vršnjake koji dolaze uradili sjajan posao.

Iako je Srbija bez poraza završila takmičenje u Tbilisiju i to sa prosečnom dvocifrenom koš razlikom, Jovanović kaže da put do prvog mesta nije bio nimalo lak.

- Ljudi ne shvataju koliko je bilo nezgodno za igru, koliko tamo im reprezentacija koje po kvalitetu zaslužuju da budu „A” divizija. Mislim da smo i mi jedna od tih selekcija. U pripremnom periodu smo pobeđivali selekcije koje su se takmičile u „A” diviziji, neke koje su osvojile i medalju - dodao je.

Selektor je posebno istakao činjenicu da je ljudima teško da shvate jer se podrazumeva da je Srbija košarkaška sila, a eto igrala je „B” diviziju.

- Nije fraza, danas svi igraju košarku, baltičke zemlje rade sjajno sa mlađim kategorijama i njihove seniorske reprezentacije prave sjajne rezultate. Ovo uopšte nije bilo naivno takmičenje. Posebno jer smo se mi već u četvrtfinalu ukrstili sa jednom od najboljih reprezentacija - Letonijom, koja je napravila jedan kiks i došlo je do toga da umesto očekivanog finala sa njima, mi smo morali da igramo već u četvrtfinalu. Bio je zahtevno, ali momci su to izneli sve na pravi način i ja im čestitam na tome - kazao je Jovanović.

- Pred ovim momcima su dobre karijere, želim im uspeha u budućnosti, pre svega u sezoni koja je pred nama - poručio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading