Košarkašice Srbije do 20 godina u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

12.07.2022

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, sastavljena od igračica do 20 godina, plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Šopronu posle ubedljivog trijumfa nad Litvanijom - 71:41 (24:10, 12:14, 14:11, 21:6).

Košarkašice Srbije do 20 godina u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Foto: KSS

Detalj sa utakmice Srbija - Litvanija

Prva četvrtina osmine finala možda je bila i najbolja u dosadašnjem delu takmičenja za naš tim. Za razliku od nekih prethodnih mečeva, u tim trenucima i šut za tri je služio naše devojke, koje su brzo povele 5:0, vodile i 24:6, na prvi mali odmor otišle sa velikih 24:10, ispostavilo se, već tada rešile pitanje pobednika.

Iako je narednih 20 minuta Litvanija bila koliko-toliko ravnopravan rival, naše devojke rivalkama nisu dozvolile da ugroze njihovu prednost, samim tim i pobedu. Poslednji period su otvorile serijom 11:2 i definitivno stavile tačku na ovaj meč. Sigurno su išle ka četvrtfinalu, a istovremeno ovim trijumfom su ostvarile prvi zacrtani cilj – opstanak u A diviziji.

Sve devojke su dobile šansu i sve su se upisale u strelce. Najraspoloženija u našem timu bilaje Nevena Rosić koja je meč završila sa 23 poena – pet trojki iz sedam pokušaja. Do dvocifrenog učinka išla je još Milica Matić koja je brojala do 10 poena.

Rival srpskoj U21 selekciji u četvrtfinalu koje se igra u sredu od 13.30 će biti reprezentacija Italije koja je lako savladala Holandiju sa 76:36 (13:2, 20:13, 17:10, 26:11).

Trijumfom nad Litvanijom Srbija je ostvarila prvi zacrtani cilj, a to je opstanak u A diviziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading