Ipak će se igrati: Doneta je konačna odluka - Belgijanci će večeras istrčati na parket dvorane Čair!

Autor:

Sport

04.07.2022

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvesnost ipak nije dugo trajala.

Ipak će se igrati: Doneta je konačna odluka - Belgijanci će večeras istrčati na parket dvorane Čair!

Foto: Starsport

Nestanak struje u hali "Čair"

Sinoć prekinuti meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između reprezentacija Srbije i Belgije, ipak će biti odigran večeras u niškoj dvorani "Čair".

Naime, susret dve nacionalne selekcije prekinut je nakon samo 2:06 minuta meča iz tehničkih razloga, odnostno usled problema sa električnom energijom i kao što je sinoć najavljeno nastavak je zakazan za danas (ponedeljak 4. jul) sa početkom od 19 časova.

Navedenu informaciju potvrdila je i svetska košarkaška organizacija FIBA, ali su čelnici belgijskog nacionalnog tima pokušali da izvrše pritisak i da se navedeni susret registruje službenim rezultatom 20:0 u njihovu korist.

Republika

Foto: Starsport

Belgijski nacionalni tim

 

Međutim, tokom današnjeg pre podneva održan je sastanak između delegata FIBA organizacije i predstavnika belgijskog nacionalnog tima, nakon kojeg je saopšteno da će meč ipak biti odigran.

Takođe treba napomenuti da je veliki doprinos ovakvoj odluci dao i nekdašnji istaknuti košarkaš Predrag Bogoasavljev koji trenutno obavlja funkciju direktora za takmičenja pri FIBA organizaciji.

Da podsetimo, meč je prekinut na 7:54 minuta pre kraja prve četvrtine, a u momentu prekida selekcija Belgije je imala rezultatsku prednost 6:3.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading