Sezona je završena: Golden Stejt Voriorsi šampioni NBA lige!

Autor:

Sport

17.06.2022

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratnici osvojili najjaču ligu na svetu četvrti put u poslednjih osam godina.

Sezona je završena: Golden Stejt Voriorsi šampioni NBA lige!

Foto: Tanjug/AP

Golden Stejt Voriorsi sa peharom NBA lige

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa osvojili su titulu šampiona NBA lige, pošto su u velikom finalu sa 4-2 u pobedama savladali Boston Seltikse.

Ratnici su do šampionskog prstena došli pobedom od 103:90 (27:22, 27:17, 22:27, 27:24) u šestoj utakmici finalne serije koja je igrana u Bostonovom "TD Gardenu".

Najzaslužniji za trijumf Voriorsa u ovoj utakmici bio je Stef Kari koji je postigao 34 poena. Njemu je najveću pomoć pružio Endrju Vigins koji je dodao 18 poena, a dvocifreni su bili još Džordan Pul sa 15, kao i Klej Tompson i Drejmond Grin koji su ubacili po 12, s tim što je krilni centar imao isto toliko i uhvaćenih lopti.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica ovog puta nije proveo ni sekund na parketu.

Na drugoj strani je prednjačio Džejlen Braun sa 34 poena, ali je za razliku od Karija on imao manju pomoć saigrača. Pratio ga je Al Horford sa 19 poena i 14 skokova, ali je totalno podbacila prva zvezda tima Džejson Tejtum sa svega 13 poena. Osim njih, dvocifren je bio i Robert Vilijams koji je dodao deset.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading