DECENIJSKO PRIJATELJSTVO JOŠ JAČE: Fuenlabradina hala nosiće Partizanovo ime!

Autor:

Sport

15.06.2022

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika čast za crno-bele.

DECENIJSKO PRIJATELJSTVO JOŠ JAČE: Fuenlabradina hala nosiće Partizanovo ime!

Foto: Starsport

KK Feunlabrada nazvaće svoj kompleks po Partizanu, potvrđeno je.

Crno-beli su 1992. godine osvojili Evroligu, a zbog rata u Jugoslaviji morali su da pronađu mesto gde će igrati domaće susrete. Izbor je pao na španski grad, a ispostavilo se da je to bio pun pogodak.

- Želimo da realizujemo tu ideju sklopu obeležavanja tridesete godišnjice uspeha Partizana. Budući da se sportska hala u kojoj igramo zove ‘Fernando Martin’, a fudbalski stadion ‘Fernando Tores’, voleli bismo da neki sportski objekat dobije ime ‘Partizan - rekao je predsednik kluba, a prenosi "Sport Klub".

- Kada je Partizan došao da igra kod nas, postojala je lokalna košarkaška liga u kojoj su manje-više igrali veterani, nije bilo poluprofesionalne niti profesionalne ekipe. Tada još nisu postojale ni škole košarke u kojima bi dečaci i devojčice mogli da treniraju.

- Mnoge stvari u gradu su tek počinjale da se razvijaju. Bilo je to vreme izrade novih planova za grad čiji je broj stanovnika neprestano rastao. Hala sportova ‘Fernando Martin’ bila je tek sagrađena i hteli smo da dobije određenu namenu, pa smo mislili da je igranje utakmica Kupa evropskih šampiona u košarci, današnje Evrolige, odlična prilika za to - prisećao se Kintana Vijar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading