SAMO NA BALKANU: Šampionski pehar i medalje dobijaju POŠTOM!

Autor:

Sport

08.06.2022

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Košarkaškom šampionu Bosne i Hercegovine Igokei iz Aleksandrovca osvojeni trofej i medalje biće dodeljeni poštom.

SAMO NA BALKANU: Šampionski pehar i medalje dobijaju POŠTOM!

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Stefan Marković u duelu sa Igokeom

Za sve je, prema rečima tim menadžera Igokee Siniše Kovačevića, "kriv" generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Funkcioner KS BiH navodno je očekivao da Široki Brijeg osvoji titulu pred svojim navijačima kolo pre kraja takmičenja.

Široki Brijeg je u deveto i pretposlednje kolo ušao sa skorom 7-1, dok je Igokea imala skor 6-2 i trijumfovala sa 72:60.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Igokea

Tako je novi šampion odlučen u poslednjem kolu u kom je Igokea slavila protiv Slobode sa 80:53, dok je Široki Brijeg poražen od Sparsa u Sarajevu sa 91:88.


- Pre poslednjeg kola u Širokom Brijegu generalni sekretar KS BiH je insistirao da se pehar i medalje donesu u Široki Brijeg. Većina clanova Upravnog odbora je tada rekla da je najbolje da se pehar i medalje podele nakon poslednjeg kola. Međutim, on je samoinicijativno doneo trofeje i stavio ih kod zapisničkog stola iako nije imao saglasnost Upravnog odbora. Nakon toga, pred poslednje kolo se više nije oglašavao povodom ovog pitanja. Iz Saveza su juče ujutru zvali i tražili adresu kako bi poslali pehar i medalje poštom. To je prava i cela istina - izjavio je danas generalni sekretar KK Igokea Siniša Kovačević.

On je dodao da je klub iz Aleksandrovca kontaktirao Upravni odbor KS BiH i zahtevao da mu se trofej dodeli u prvoj narednoj utakmici u novoj sezoni.

- Sramota je da moji igrači nisu dobili trofej i medalje nakon utakmice protiv Slobode. To pokazuje odnos pojedinih ljudi u saveza prema Igokei, poštovanje ovog, ali i ostalih timova u ligi. Da ne dobiju priznanje koje su zaslužili. Znamo svi šta se desilo prošle sezone, a ove se nisu udostojili da nagrade igrače za ovih 10 meseci - istakao je Kovačević.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading