Sjajna sezona postala izvanredna: Radonjić prezadovoljan odbranom titule na Jadranu

Autor:

Sport

06.06.2022

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski stručnjak analizirao "dramu" u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Sjajna sezona postala izvanredna: Radonjić prezadovoljan odbranom titule na Jadranu

Foto: Starsport

Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić

Košarkaši Crvene zvezde nadigrali su Partizan u finalu ABA lige, a trener novog-starog prvaka regionalnog takmičenja Dejan Radonjić rekao je da su njegovi izabranici ostvarili veliki podvig u "nemogućim uslovima".

Čestitam igarčima na osvojenom trofeju, drugom u sezoni. Najmanje se priča o košarci, a ja mislim da je bila odlična čitavo vreme i čak... Biću kratak, večeras je bilo jako dobro i na kraju smob ili za nešto malo bolji i došli do još jednog trofeja. Svestan sam ad će se voditi polemika i analiza oko svega, a ja nisam neko ko mnogo voli d a priča o tim stvarima pa bih nastavio sa istim ponašanjem. Kao što sam rekao na prošloj konferenciji nešto što sam smatrao da treba da kaćem, reći ću i večeras. Uputio bih izvinjenje Partizanu zbog ponašanja Nikole Kalinića i želim to da ponovim sada u drugom smeru. Nastavljamo da radimo da tokom sledećih nedelja završimo obaveze koje nam dolaze i smatram da nije baš lako posle svega naći puno reči i govoriti o svemu. U sušiti, sjajnu sezonu smo napravili izvandrednom ovim trofejem i zbog toga sam ponosan i srećan kao is vi u klubu i svi navijači - reči su crnogorskog stratega, koji se potom osvrnuo na nemile scene.

Ja samo mogu da kažem da se iskreno nadam da će se uraditi nešto da stvari budu drugačije. Ništa više od toga. Neko će da pravi komparaciju ko je prvi počeo i ko je više napravio, ali generalno nije dobro - reči su trenera Crvene zvezde.

Radonjić nikako nije mogao da se složi sa konstatacijom da je sreća odlučila pitanje regionalnog šampiona.

Sreća nije sigurno presudila. Teško je analizirati generalno jer je mnogo toga uticalo na dešavanje sa meča jer je utakmica bila dobra, a kako tek izgleda kada ima mnogo prekida. Mislim da je generalno dobar meč bio košarkaški gledano, a šta je presudilo... U poslednjoj četvrtini smo držali jednu poziciju koja nam omogućava da budemo tu u završnici i da jedan potez odluči, pa se to i desilo. Tako da, na kraj smo mi uspeli da budemo bolji i dođemo do terće pobede u seriji, bila je mukotrpna borba da dođemo do ove pozicije. Mukotrpan rad nam se vratio i nije to bila laka sezona i specifična sa povredama svim i treba biti spreman da posle svih teških gostovanja budeš stabilan u ABA ligi i to je nešto što je posebno iznelo ovu sezonu da u svim okolnostima budemo jaki i da ostvarimo prvi cilj koji smo imali ispred sebe i to prvo mesto je bilo presudno pa je dodatno zadovoljstvo što smo uspeli sve dobro da napravimo - podvukao je Dejan Radonjić.

Podsetimo, majstorica je pripala crveno-belima rezultatom 80:77, čime su overili i plasman u Evroligu za sezonu 2022/2023.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading