SRBIN UŽIVAO NA TRKAMA U ŠVEDSKOJ! Jokić postaje trener KONJA!

Autor: M.S.

Sport

30.05.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Nikola Jokić prisustvovao je proteklog vikenda jednom od najvećih kasačkih događaja na svetu - čuvenom Elitlopetu. Srbin je u švedsku prestonicu stigao privatnim avionom u društvu oca Branislava i trenera njegovih kasača Vladimira Pribevića.

SRBIN UŽIVAO NA TRKAMA U ŠVEDSKOJ! Jokić postaje trener KONJA!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

On je na čuvenoj stazi Solvala u Sttokholmu bio gost poznatog italijanskog džokeja Alesandra Đokijarda, čije je grlo odnelo pobedu u trci. Tom prilikom Nikola je čak napravio i krug u čezama za zagrevanje na Vapriju i to u opremi slavnog Italijana.

Srbin je bio prava atrakcija u Solvalu i svi su želeli da se slikaju sa MVP NBA lige. Nikola je uz osmeh izlazio svima u susret, ali nije bio raspoložen da daje izjave za medije vezane za košarkašku karijeru. Međutim, otkrio je kakvo je stanje u Srbiji kada je u pitanju konjički sport.

- Moj san je da se po završetku karijere vratim u Srbiju i postanem trener konja. Moja zemlja, nažalost, najgora je u Evropi u tom smislu i postoji samo 150 konja koji se takmiče, tako da je veoma teško krenuti u takmičenja u inostranstvu. Ali, i dalje, mnogo se zabavljam - rekao je Jokić.

Uoči trka u petak uveče održana je i aukcija konja jednogodišnjaka, tzv. jarlinga, ali nije poznato da li se Nikola ponovio u Švedskoj. Međutim, Nikolin prijatelj Alesandro rekao je da je Srbin samo gledao trke.

- Jokić je tu da gleda trke i uči. Ne treba mu dodatna pažnja - objasnio je Đokijarda.

Podsetimo, centar Denvera poslednjih godina kupuje konje u Italiji za svoju somborsku štalu "Drim kečer". Inače, Italija, uz Francusku i Švedsku, spada u vodeću trojku evropskog kasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading