ŽELJKA PLAŠI JEDNO: Imamo REŠENJE za Zvezdu, ali postoji PROBLEM!

Autor:

Sport

26.05.2022

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Obradović, trener košarkaša Partizana izneo očekivanja pred prvu utakmicu finalne serije ABA lige protiv crveno-belih, koja se igra sutra uveče od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

ŽELJKA PLAŠI JEDNO: Imamo REŠENJE za Zvezdu, ali postoji PROBLEM!

Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović

Sutra se od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić" sastaju beogradski večiti rivali Crvena zvezda i Partizan u finalu ABA lige posle devet godina.

Pred meč sa crveno-belima govorio je Željko Obradović, trener crno-belih.

- Nama je najbitnije da je poslednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umeju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo. Ali, da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu - rekao je Obradović.

Republika

Foto: Starsport

 

Crvena zvezda i Partizan ove sezone igrali su triput, a crveno-beli su pobedili dvaput, dok su poslednji put slavili crno-beli.

- Biće različito utoliko što je ovo plej-of, i što se igra na svaka dva dana. Kad igraš u seriji protiv jednog tima u plej-ofu, u tri dana moraš da promeniš neke stvari i da menjaš. Slažem se da su tri utakmice totalno različite, napravili smo analizu, treba da vodimo računa da su izuzetnom iskusan tim, sa izuzetnim kvalitetom. Uostalom, pronašli smo rešenje protiv Zvezde na meču koji je odigran pred našim navijačima. Ponavljam, ona naša utakmica protiv Budućnosti i pred našim navijačima nam je pokazala gde bi bilo rešenje. Svi smo mi svesni da igramo za sebe, ali imamo obavezu da ljudima koji su nas bodrili cele godine omogućimo da vide tim koji je požrtvovan -  istakao je popularni Žoc. 

Republika

Foto: Starsport

 

Govorio je osvajač devet Evroliga o pritisku...

- Pritisak sigurno postoji kao nešto što je kod nas prisutno, sama činjenica da dođeš do finala ga donosi. Neću da ponavljam činjenicu da je naš tim najmlađi u Evropi. Sve ono što se dešavalo tokom sezone, ona bolna događanja, sve to treba da pomogne da se igrači rasterete maksimalno. Na kraju krajeva, to je uvek isto pet na pet na terenu, igra se košarka - poručio je trofejni stručnjak.

Republika

Foto: Starsport

 

U finalu ABA lige prednost domaćeg terena imaju izabranici Dejana Radonjića, što znači da se prve utakmice, kao i eventualna peta, odnosno majstorica bi se igrala pred Delijama

- Svi vole da igraju pred svojim navijačima, specifično je koliko znači taj vetar u leđa koji daju navijači. Koliko je to bitno ili nije bitno, to će uvek na kraju da se zna. Uvek se u sportu posle zna zbog čega je neko pobedio i izgubio. Činjenica da je prve dve igramo kao gosti, znamo da će biti izuzetna atmosfera i moramo da se spremimo za to - zaključio je Željko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading