NE ZABORAVLJA CRVENO-BELE! SOFO: Žao mi je što nisam uspeo u Zvezdi!

Autor: M.S.

Sport

21.05.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni Bebi Šek godinama je bio strah i trepet pod koševima u Evroligi. Grčki centar Sofoklis Shorcijanitis (36) nosio je tokom karijere dresove Olimpijakosa, Panatinaikosa i Makabija, a jedan kratak period igrao je i za srpskog šampiona Crvenu zvezdu.

NE ZABORAVLJA CRVENO-BELE! SOFO: Žao mi je što nisam uspeo u Zvezdi!

Foto: Starsport

Veliki Sofo došao je na Mali Kalemegdan 2015, ali se nije najbolje snašao i posle samo nekoliko utakmica napustio crveno-bele.

Gorostasni Grk koji se pre dve godine oprostio od košarke sada se oprobao i u ulozi novinara. Trenutno se nalazi u Beogradu i izveštava s fajnal-fora Evrolige iz Arene. Uoči finalnog meča, gde su se sinoć sastali Real Madrid i Efes, Shorcijanitis je intervjuu za Srpski telegraf priznao da mu je žao što nije ostavio dublji trag u Crvenoj zvezdi.

Ponovo ste u Beogradu, da li vam je nedostajala srpska prestonica?

- Naravno da mi je drago što sam došao ponovo. Lepo mi je bilo ovde. Mada se Beograd nije mnogo promenio. Sve je ostalo isto, lako se snalazim. Već sam obišao grad. Nadam se da ću videti neke ljude s kojima sam igrao u Srbiji.

Republika

Foto: Starsport

Sofoklis Skorcianidis

Da li ste ostali u kontaktu sa nekim iz Zvezde?

- Nisam, nažalost. Mada, moram da kažem, Branko Lazić je sjajan momak i voleo bih da ga vidim dok sam u Srbiji. Takođe i ostale želim da pozdravim. Pored Branka, istakao bih i Luku Mitrovića.

Sofoklis: Ne zaboravljam skrivenu kameru

Kada ste potpisali za Crvenu zvezdu, uprava kluba je napravila skrivenu kameru, sećate li se tog događaja?

- Naravno, bilo je to ludo. Nikada nisam doživeo nešto slično i baš sam bio iznenađen. Sve je bilo čudno, od autobusa, navijača i tako dalje. Lepa uspomena.

Niste se dugo zadržali u Zvezdi, šta je dovelo do toga da napustite Beograd posle samo nekoliko mečeva?

- Prosto nije išlo onako kako smo očekivali. Nema tu neke posebne priče. Žao mi je što se sve tako završilo i što nisam napravio neki bolji rezultat. Međutim, sve je to sastavni deo igre. Negde uspeš, negde ne.

Najveći uspeh u karijeri ste postigli sa Makabijem 2011, kada ste se popeli na krov Evrope. Kako se sećate tog perioda?

- Osvajanje titula je uvek posebno i nešto što se pamti za ceo život. Kada pogledam sad sve uspehe koje sam napravio, mogu da kažem da sam zadovoljan karijerom.

Došli ste u Beograd da izveštavate s fajnal-fora, da li neki igrač sme da vas odbije za izjavu?

- Neka samo probaju da prođu, a da mi ne daju izjavu. Neće se dobro završiti. Jači sam od svih na takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading