Dončić POVRAĆAO i ubacio 42 poena, Dalas ISPUSTIO +19 protiv Karija i društva! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.05.2022

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac imao zdravstvenih problema, ali je bio najbolji na parketu, kada gledamo oba tima. Ipak, Golden Stejt Voriorsi preokrenuli su rezultat i sada imaju dve pobede viška u finalu Zapadne konfrencije NBA lige.

Dončić POVRAĆAO i ubacio 42 poena, Dalas ISPUSTIO +19 protiv Karija i društva! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Duel Luke Dončića i Stefa Karija na utakmici Golden Stejt Voriorsa i Dalasa u San Francisku

Od povraćanja, preko 42 poena (najefikasniji od svih igrača na terenu), do vođstva od +19 njega i saigrača i na kraju poraz za 0:2 u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

To bi bila kratka priča kakvo je veče preživeo Luka Dončić u dresu Dalas Meveriksa uz poraz od Golden Stejt Voriorsa sa 126:117.

Slovenac je pored 42 poena imao i osam asistencija i pet skokova, ali nije bilo poznato ni da li će igrati u San Francisku zbog problema posle prve utakmice.

Naime, momak rođen u Ljubljani povraćao je, malo je spavao u sredu, a u četvrtak je jedva odradio trening i opet je spavao malo, a ima je i bolove u desnom ramenu zbog povrede od pre nekoliko dana.

Loša odbrana, to je to. Bilo je veoma teško da ih zaustavimo. Imali smo 19 poena viška, zato je ovo sada teška situacija. Ali, ne možemo da se osvrćemo nazad - rekao je Dončić posle utakmice.

 

 

Luka je u prvom poluvremenu imao 24 poena, Džalen Branson sa 20 i ovaj dvojac postao je tek drugi par startnih bekova u poslednjih 25 godina sa 20+ poena na poluvremenu.

To su poslednji put uradili Lilard i Mekkolum pre pet godina u dresu Portlanda.

Pored Dončića, Branson je bio raspoložen na kraju sa 31 poenom, a dvocifreni su još bili Redži Bulok sa 21 i Fini-Smit sa 10.

 

 

Kada govorimo o pobedničkom sastavu, kao po običaju, najefikasniji bio je Stef Kari sa 32 poena uz osam skokova i pet asistencija.

Heroj iz senke bio je Kevon Luni sa 21 poenom i 12 skokova. On je na najbolji način iskoristio jednu tehničku i pet ličnih grešaka Drejmonda Grinda sredinom treće četvrtine.

Dvocifreni u redovima "ratnika" bili su i Džordan Pul sa 23, Endrju Vigins sa 16, Klej Tompson sa 15 i Oto Porter Džunior sa 11 poena.

Srpski asovi Boban Marjanović i Nemanja Bjelica nisu ulazili na parket.

Naredni meč Dalasa i Golden Stejta igra se u Teksasu 25. maja u tri sata posle ponoći. 

Tradicija je na strani Voriorsa pošto njihov trener Stiv Ker ima skor od 14:1 kada vodi sa 2:0 u plej-ofu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading