VELIKO IZNENAĐENJE: Ruski VELIKAN se vraća u EVROLIGU i biće domaćin u Beogradu!

Autor:

Sport

17.05.2022

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmostruki osvajač elitnog takmičenja želi da igra sa najvećim klubovima Starog kontinenta i naredne sezone.

VELIKO IZNENAĐENJE: Ruski VELIKAN se vraća u EVROLIGU i biće domaćin u Beogradu!

Foto: Tanjug/AP

Proslava košarkaša CSKA posle osvajanja Evrolige 2019. godine

Ruski košarkaški klubovi - CSKA Moskva, Zenit i UNIKS izbačeni su iz Evrolige, a Lokomotiva iz Moskve iz Evrokupa zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Ipak, iz prestonice Rusije stiže jedna velika vest, a to je da CSKA želi da bude deo elite naredne sezone!

Prema informacijama "Eurohopsa", "armejci" su deoničarima izneli svoje namare, a u navodi se i da je Evroliga pokušala da  im oduzme A licencu.

To na kraju nije bilo moguće, jer samo klub može da se odrekne, a Evroliga ne može da mu je uskrati.

Kako dalje prenosi "Eurohops", ove nedelje u Beogradu će se održati sastanak oko održavanja F4 Evrolige i prema saznanjima ovog medija CSKA i nema tako male šanse da se vrati u elitu.

 

 

Postoji i opcija da osmostruki prvak Starog kontinenta utakmice igra u Beogradu, a o svemu je govorio predsednik tima Andrej Vatutin.

 

 

Naravno, naša je velika želja da igramo u Evroligi i to samo po sebi nije dovoljno pošto mnogo faktora utiče na ovakvu odluku i pogotovo politički. Ruski sport je u teškoj situaciji, sada je trend izbacivati Ruse iz takmičenja. Naši fudbalski klubovi i reprezentacija su suspendovani od strane UEFA, hokej se igra bez Rusa i čak nas je Evroliga izbacila. Rusija nema TV prava na Olimpijske igre 2026. i 2028. godine. Da budemo iskreni, preživećemo ovo, ali teško se razvijamo. Mi smo podneli zahtev da igramo Evroligu u sezoni 2022/23, pismo je dobio bord i deoničari i spremni smo sa našim kolegama da diskutujemo o svemu. Razmatramo da domaće mečeve igramo u Beogradu ili Istanbulu jer mi kontakt sa Evroligom nismo prekidali tokom čitave ove situacije - poručio je Vatutin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading