NIKOLA SE SMEJE, AMERI BESNI: Nazovite nagradu PO NJEMU onda!

Autor:

Sport

09.05.2022

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se stari Jokićev kritičar.

NIKOLA SE SMEJE, AMERI BESNI: Nazovite nagradu PO NJEMU onda!

Foto: Tanjug/AP

Centar Denvera Nikola Jokić

Mnoge je surećila vest da je Nikola Jokić, drugi put za redom, proglašen za MVP-a sezone.

Ipak, ima mnogo i onih koji se sa tim ne slažu, već smatraju da je nagrada trebala pripasti Džoelu Embidu. Među njima je i Nik Rajt. novinar i analitičar koji nikada nije krio da nije veliki ljubitelj srpskog košarkaša.

- Rezigniran sam, tužan... Zašto bih bio srećan? Ja imam zauzet život i ovo je poslednja stvar zbog koje bih morao da brinem. Uzeo sam vreme da istražujem o MVP dobitnicima u prethodnih 70 godina NBA istorije. Sada je to samo stvar, ali vremenom će postati bitno. Igrači koji su osvajali uzastopne MVP nagrade su vam možda poznati: Vilt Čemberlejn, Bil Rasel, Karim Abdul-Džabar, Moses Maloun, Leri Bird, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Tim Dankan, Janis Adetokumbo, Lebron Džejms, Stef Kari i sada Nikola Jokić - rekao je Rajt.

Zatim je dodao.

- Znam da je ovo nagrada ligaškog dela sezone, ali rečeno mi je da je Jokić imao bolju defanzivnu sezonu od Embida i Adetokumba. Oni još uvek igraju, pa možemo da ih gledamo i da li vam deluje da oni imaju manju uticaj na odbranu svojih timova? Ljudi koji su glasali su mi rekli da su on i Luka Dončić dve stratosfere, ali Luka i dalje igra u plej-ofu. Da li Jokić ima veći uticaj na tim od njega? Naravno da ne, ali osvojio je dve godine uzastopno. I dve godine njegov tim je kod kuće kada se nagrada dodeljuje. Svaka čast, glasači, nadam se da će vas Bog glasača nagraditi, jer gledaoci NBA lige neće - izjavio je.

 

 

Međutim, nije se tu zaustavio.

- On je najbolji defanzivac u ligi, pitajte analitičare. Sledeće godine Jokićev tim će biti bolji jer će se vratiti Džamal Marej i Majkl Porter Junior. Očekujem da Jokić ima istu sezonu i sledeće sezone jer će zbog toga sigurno biti bolji u procentima i skokovima. Vrlo sam uzbuđen da vidim da li glasači i zbog čega ne bi sledeće godine glasati ponovo za njega. Znate šta? Nazovite nagradu po njemu. Nagrada nema ime, nazovite je 'nagrada Nikola Jokić'. Koga briga što nikada nije ni primirisao finalu! Dajte mu je ponovo, zašto da ne? - zaključio je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading