MUTA NIKOLIĆ O PRVOM POLUFINALU IZMEĐU CRNO-BELIH I BUDUĆNOSTI: Partizane, BIĆE TVRDO, ali bolji si od "ĐETIĆA"!

Autor: V.Z.

Sport

10.05.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A sad rasplet u ABA ligi. Košarkaši Partizana u prvom od tri potencijalna meča polufinala plej-ofa dočekaće Budućnost večeras (19.00, Arena premijum 1) u Pioniru, a prema mišljenju sagovornika Srpskog telegrafa proslavljenog trenera Miroslava Mute Nikolića, biće to tvrda utakmica, u kojoj crno-beli moraju da pokažu da su bolji.

MUTA NIKOLIĆ O PRVOM POLUFINALU IZMEĐU CRNO-BELIH I BUDUĆNOSTI: Partizane, BIĆE TVRDO,  ali bolji si od "ĐETIĆA"!

Foto: Starsport

Aktuelni šef struke Vojvodine i bivši trener Partizana i Budućnosti očekuje sličan scenario, kao u ligaškom delu sezone, kada je četa Željka Obradovića u oba duela tesno savladala velikog rivala iz Crne Gore.

SPAS SEZONE

- Mislim da je Partizan kvalitetnija ekipa od Podgoričana. Međutim, u takvim utakmicama se nikada ne zna. Šanse su 50-50. Crno-beli su, zapravo, bolji samo na papiru. Biće baš tvrdo, kao i u prethodna dva meča, pogotovo jer su prošli tako kako su prošli u Evrokupu. Siguran sam da će sve snage usmeriti na titulu da bi izvukli godinu - poručuje čuveni Muta za naš list.

Nakon eliminacije od Burse u četvrtfinalu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja nema sumnje da je fokus "parnog valjka" sada na osvajanju titule u ABA ligi, koja se u Humskoj čeka još od 2013. Na talonu je ogroman ulog budući šampion ide direktno u Evroligu.

Republika

Foto: Starsport

Miroslav Muta Nikolić

POKAŽITE KARAKTER

- Iskreno, ja nisam toliko mnogo očekivao od njih za razliku od javnosti. Imam iskustva, naučio sam mnogo baveći se ovim poslom, a to je da niko nije napravio tim za godinu dana. Ima tu mnogo mladih igrača, to je proces u kom ne možeš odmah očekivati plasman u Evroligu. Ispadanje od Burse za mene nije niko vanserijsko iznenađenje. Sada je važno da pokažu karakter, da reaguju posle ovog malog neuspeha i mislim da će uspeti - dodaje bivši član stručnog štaba reprezentacije.

Favorit za titulu? Nema ga Kada je reč o šampionu u tekućoj sezoni, Nikolić je oprezan s odgovorom.

- Ima dosta prepreka do titule, tu je i Zvezda, hajde da ne pričamo mnogo unapred. Kada igraju Zvezda i Partizan, to se nikada ne zna. To su specifične utakmice, ima nervoze, ma svega... Nemam nekog favorita - zaključio je Muta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading