KIPTI OD BESA: Igrači nisu svesni da Partizan nije bio u finalu od 2013. godine, a ne pokazuju želju da naprave nešto dobro - Obradović bez dlake na jeziku!

Autor:

Sport

09.05.2022

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedean dan je ostao do starta polufinalne serije Plej-ofa regionalne lige...

KIPTI OD BESA: Igrači nisu svesni da Partizan nije bio u finalu od 2013. godine, a ne pokazuju želju da naprave nešto dobro - Obradović bez dlake na jeziku!

Foto: Starsport

Željko Obradović

U utorak 10. maja, košarkaši Partizana dočekuju ekipu podgoričke Budućnosti u prvom susretu polufinala ABA lige.

Dan pred početak polufinalne serije, trener crno-belih Željko Obradović održao je veoma zanimljivu konferenciju za medije tokom koje je nije štedeo igrače koje predvodi sa klupe:

- U našem poslu se kaže, da tuguješ i živiš do sledeće utakmice. Od one utakmice koju smo izgubili prošlo je mnogo vremena. Imali smo dosta dana ispred nas da se pripremamo i treniramo. Dao sam vreme ekipi, da se odmore, da se vrate i zaborave na to, da imamo ispred sebe novo važno takmičenje. To je izgledalo korektno, igrači su radili korektno. Međutim, danas smo imali najgori trening, ne znam razloge, rekao sam im da ću to da kažem - istakao je Obradović i vidno nezadovoljan dodao:

- Ne znam šta je, niko od ovih igrača nije igrao finale, kamo li osvojio ABA ligu. Ako gledam da neko neće da igra odbranu, da neće da trči, da pravi blok, onda je to problem. Rekao sam im da je trening bio katastrofa, nadam se da će reakcija sutra da bude bolja. Ako oni nisu svesni Partizan je zadnji put bio u finalu 2013. ako mi nemamo tu motivaciju i želju da igramo finale. Rade je kao kapiten skupio igrače, razgovarali su između njih. Ja sam mu zahvalan na tome. Najiskrenije se nadam da će biti drugačiji.

Na kraju je Obradović pojasnio situaciju:

- Od 15 igrača na treningu je trojica košarkaša zadovoljila kriterijume o tome kako bi trebalo da igraju. Sa trenerske strane, nema ništa bolje od toga da igrači izgaraju. Da bi jedna ekipa izgledala dobro i pobeđivala, potrebno je da razgovaraju međusobno. Svi su oni svesni svega o čemu pričamo. Motivacija je najvažnija stvar, Partizan devet godina nije igrao finale ABA lige. Mi smo izgubili godinu dana, sada je prilika da napravimo nešto dobro. Do zadnjeg sekunda bilo koje utakmice sam uz njih. Samo, nema razloga da ja ne izađem i ne kažem ono što sam video danas na treningu - istakao je Željko Obradović, a prenosi "Telegraf".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading