PROPADA PROJEKAT ZVANI EVROLIGA: Rastanak je nemonovan!

Autor:

Sport

09.05.2022

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo vreme da se svode računi.

PROPADA PROJEKAT ZVANI EVROLIGA: Rastanak je nemonovan!

Foto: www.profimedia.rs

Đordi Bertomeu

Nije tajna da će dugogodišnji čelni čovek Evrolige Đordi Bertomeu napustiti svoju poziciju, ali bi umesto predviđenog 30. juna kada mu ističe ugovor, to moglo da se desi još ranije, piše "Mozzart sport".

Već duže vreme se priča o promenama u Evroligi i Evrokupu, a sve zbog velikog nezadovoljstva klubova koji ne podržavaju aktuelnu situaciju u pomenutim takmičenjima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đordi Bertomeu

Dodatna polemika se vodi oko zabrane ruskim timovima da učestvuju u Evroligi i Evrokupu, a pogotovo zbog toga što se tada pitalo samo 11 od 13 licenciranih timova. Bajern i Asvel su zaobiđeni zbog toga što na njih još nisu bila preneta vlasnička prava, niti su do sada. I dalje se ne zna ko će, kako i sa kim dalje.

Projekat Evrolige polako propada, pošto su ga napustila i dva važna čoveka iz kompanije IMG koja je glavni finansijer Evrolige i Evrokupa, uprkos potpisivanju desetogodišnje saradnje, što dodaje na pritisku i sa finansijske strane.

Za sada postoji velika šansa da se Evrokup prebaci pod okrilje FIBA, što bi bilo korak bliže ujedinjenju klupskih takmičenja u Evropi, pa bi se vremenom verovatno i Evroliga ovakva kakvu znamo ugasila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading