CENTAR ZAGRMEO O DISKRIMINACIJI U AMERICI: Jokiću bi bilo lakše da nije SRBIN!

Autor:

Sport

25.04.2022

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštra poruka u vezi aktuelnog i prvog kandidata za odbranu MVP nagrade u NBA ligi.

CENTAR ZAGRMEO O DISKRIMINACIJI U AMERICI: Jokiću bi bilo lakše da nije SRBIN!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Povremeni reprezentativac Srbije Nikola Jokić glavni je kandidat za drugu uzastopnu nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP) u konkurenciji Džoela Embida i Janisa Adetokumba. Srpski centar i ove sezone dominira na parketima širom Amerike, ali deluje da ga pojedinci "preko bare" i dalje nisu shvatili kao trenutno najboljeg asa igre pod obručima.

 

 

Jedan od onih koji su košarkašku azbuku učili u Americi, a sada je u Srbiji je i Balša Koprivica, centar Partizana koji se 2012. preselio na Floridu gde je išao u srednju školu, a onda je studirao na Florida stejtu. Mladi as crno-belih pokušao je da približi kako funkcioniše sistem "preko bare".

Republika

Foto: Starsport

 

- Verovatno bi Nikoli Jokiću bilo lakše da nije iz Srbije, ali mislim da je Jokić toliko toga dokazao da su ga svi igrači, pogotovo Amerikanci, veoma uvažili. Pogotovo otkako je prošle sezone poneo titulu MVP-ja. Verujem da će ga gledati kao jednog od najboljih centara ikada i kada završi karijeru. Za mene uzori su Vilt Čemberlen, jer mi se jako dopada način na koji je igrao, a koji je bio neuobičajen za to vreme. Potom Hakim Olajdžuvon, a sada naravno Jokić. Ono što on radi na terenu, nije se do sada videlo - rekao je Koprivica za "K1".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading