JOKIĆ MVP? NBA se zvanično oglasio!

Autor:

Sport

18.04.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprema se veliko slavlje u Denveru, Somboru i celoj Srbiji.

JOKIĆ MVP? NBA se zvanično oglasio!

Foto: Tanjug/AP

Regularna sezona NBA lige je završena prošle nedelje, već je počeo i plej-of, pa se uskoro očekuje da budu proglašeni dobitnici individualnih nagrada.

Ono što celu planetu najviše zanima je ko će biti MVP, a NBA liga je sada objavila konačan spisak kandidata za laskavu titulu.

Na njemu se našlo tri imena. To su najkorisniji igrač lige iz prošle sezone Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Džoel Embid.

Jokić je tokom regularne sezone prosečno beležio 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija. Embid je u proseku imao 30,6 poena, 11,7 uhvaćenih lopti i 4,2 asistencije, dok je Adetokumbo postizao 29,9 poena, uz 11,6 skokvoa i 5,8 uspešnih proigravanja.

Takođe, imenovani su i kandidati za ostale individualne nagrade.

Za najboljeg trenera su nominovani strateg Finiksa Monti Vilijams, šef struke Majamija Erik Spolstra, kao i trener Memfisa Tejlor Dženkins.

U trci za najboljeg obrambenog igrača su Mikel Bridžis (Finiks), Rudi Gober (Juta) i Markus Smart (Boston), a najbolji ruki sezone biće Skoti Barns (Toronto), Kejd Kaningem (Detroit) ili Evan Mobli (Klivlend).

Za najboljeg šestog igrača kandidati su Tajler Hiro (Majami), Kem Džonson (Finiks) i Kevin Lav (Klivlend), a košarkaš koji je najviše napredovao će biti Dža Morent (Memfis), Darius Garland (Klivledn) ili Dežonte Marej (San Antonio).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading