PETA UZASTOPNA TITULA: Crvena zvezda je ŠAMPION Srbije!

Autor:

Sport

21.04.2022

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljena crveno-bela dominacija.

PETA UZASTOPNA TITULA: Crvena zvezda je ŠAMPION Srbije!

Foto: Starsport

Košarkaška lopta

Košarkašice Crvene zvezde su šampionke Srbije!

Crveno-bele su i u trećem meču finala plej-ofa Prve ženske lige Srbije savladale Art basket i sa 3:0 u finalnoj seriji odbranile titulu, odnosno osvojile peti šampionski naslov zaredom, čak 33. u bogatoj istoriji kluba!

Crvena zvezda je u poslednjem meču sezone na svom parketu savladala Art basket sa 71:61 (28:16, 19:3, 8:19, 16:23).

Republika

Foto: KSS

Košarkašice Crvene zvezde sa peharom šampiona Srbije

Treći finalni meč počeo je izjednačeno, u prilično jakom ritmu, a crveno-bele su posle četiri minuta igre povele 11:5, a minut kasnije i 18:8 posle nekoliko vezanih grešaka Arta. Držao je domaćin prednost od desetak poena sve do kraja prve deonice – 28:16.

Sigurna je Zvezda bila i u uvodnim minutima druge četvrtine, a posle trojke Katanić povela je 31:16. Art je i dalje imao lošu realizaciju, što je ekipa trenera Dragana Vukovića kažnjavala, ali je Čolić drugom trojkom smanjila na 19:33 u 14. minutu. Uzvratila je istom merom Katanić, pa dvojkom Janković, onda je za tri ubacila i Mišeljić za velikih 42:19 u 16. minutu. Nastavile su crveno-bele da koriste slab dan rivala, a u finišu drugog perioda podigle i na ogromnih 47:19.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo. Art i dalje nije imao adekvatnu realizaciju, Zvezda je bila mirna i sigurna, pa veliki višak ni jednog trenutka nije bio ugrožen. Smanjio je gost posle trojke Bukvić na 29:51 u 26. minutu. Art je u finišu treće deonice konačno počeo da pogađa, pa je smanjio na 38:55, ali nije imao snage da potpuno uhvati priključak.

U poslednjem periodu igre, Art je pokušao da se vrati u meč, ali je Zvezda i dalje čuvala nedostižnu prednost od oko 20 poena. Vreme je prolazilo, igralo se praktično koš za koš, dok ekipa trenera Vidosavljevića u 38. minutu nije pripretila kada je smanjila minus na 12 poena (52:64). Ipak, crveno-bele su odbile taj napad, rutinski privele utakmicu kraju i počele da slave još jednu šampionsku titulu koju su potpuno zaslužile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading