LAKŠI TRENING: Zvezda se mučila pa rutinski savladala Pantere!

Autor:

Sport

11.04.2022

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru 26. kola regionalne ABA lige u beogradskom hramu košarke sastale su se ekipe Crvene zvezde i FMP.

LAKŠI TRENING: Zvezda se mučila pa rutinski savladala Pantere!

Foto: Starsport

U dvorani "Aleksandar Nikolić" nije bilo iznenađenja. Iako su košarkaši iz Železnika tokom propisno namučili crveno-bele tokom prvog poluvremena, u nastavku je sve došlo na svoje mesto i aktuelni regionalni šampion je ostvario novi trijumf. Na kraju 90:82 (21:25, 30:25, 24:12, 15:20).

Umorni nakon nedavne evroligaške pobede protiv evropskog šampiona Anadolu Efesa, košarkaši Crvene zvezde su nešto "sporije ušli u meč".

Do duše povela je ekipa trenera Dejana Radonjića na startu meča poenima Ostina Holinsa za tri poena, ali je to bilo sve što su crveno-beli uradili. Gosti su serijom 21:6 na tri minuta pre kraja prve deonice igre ispeli da stignu do maksimalnih +12, ali domaćin preuziuma konce igre u svoje ruke pa se na prvi odmor odlazi sa prednošću FMP-a od svega četiri poena - 21:25.

I tokom drugog perioda igre "Panteri" su održavali prednost koja je išla i do osam poena, ali u finišu poluvremena daleko iskusnija i kvalitetnija ekipa uspeva da uhvati rezultatski priključak i na tridesetak sekundi pre odlaska na veliki odmor, poenima Luke Mitrovića uspevaju crveno-beli da stignu i do prednosti. Nakon dve deonice igre na semaforu je stajalo - 51:50.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Kalinić

 

Održavao je FMP kakvu takvu rezultatsku neizvesnost do pet minuta pre kraja treće deonice, a čini se da je pitanje pobednika i definitivno bilo rešeno na pet minuta pre kraja ovog perioda igre, kada su poenima Erona Vajta crveno-beli stigli do osam poena prednosti. Pred poslednjih deset minuta igre Crvena zvezda je imala već ubedljivu prednost - 75:62.

U poslednjih deset minuta igre, crveno-beli su znalački čuvali stečenu prednost. Na kraju domaćin je ostvario novi trijumf kojim se na na samo korak približio od osvajanja prve pozicije pred start ABA plej-ofa - 90:82.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Luka Mitrović sa 17 poena, a po 12 su imali Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović. U poraženoj ekipi istakao se Ebuka Izundu sa 23 poena.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading