JOVANOVIĆ ISKREN: Da nametnemo naš ritam!

Autor:

Sport

03.04.2022

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak 4. aprila od 18 časova, Mega će u okviru utakmice 25. ABA lige gostovati Zadru.

JOVANOVIĆ ISKREN: Da nametnemo naš ritam!

Foto: Starsport

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u četvrtak izgubili izuzetno uzbudljiv meč protiv Splita, pa će sutra imati priliku da prekinu seriju poraza i dođu do pobede koja bi mogla puno da znači u borbi za što bolji plasman u regionalnom takmičenju.

Pred utakmicu protiv Zadra, trener Mege je istakao da je izuzetno bitno da njegova ekipa iskontroliše skok, pre svega pred svojim košem:

- Zadar je dobro izbalansiran tim između spoljašnje i unutrašnje linije. Spolja opasnost preti, pre svega, od plejmejkera Mavre koji je i njihov najbolji kreator i od Kartera koji je najbolji skorer. Na centru je Tompson koji je vrlo talentovan igrač i koji im je vrlo važan u odbrambenim zadacima, ali koji je i sjajan napadač, kako sa „low post-a“, tako i sa šuta za tri poena. U pojedinim trenucima mogu da igraju sa „small ball“ petorkom gde na poziciji četiri igraju sa bekovima, a njihovi visoki igrači na poziciji pet su sposobni da igraju van linije za tri poena. Bitna stavka je da odigramo dobru odbranu na njihovim spoljnim igračima i na toj saradnji dva na dva iz koje oni otvaraju šut za tri poena sa visokim igračima. Potrebno je da zaustavimo Tompsona na „low post-u“ i da pokušamo da iskontrolišemo skok, pre svega pod našim košem, što nam je izuzetno bitno kako bi mogli da nametnemo naš ritam utakmice- izjavio je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading