CRVENO-BELA KRV NIJE VODA: Naslednici slavnih košarkaša zablistali u Zvezdi

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

29.03.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Topić i Lazar Miličić nasledili su talenat od Milenka i Darka i pružili su vrhunske partije u dresu tima s Malog Kalemegdana.

CRVENO-BELA KRV NIJE VODA: Naslednici slavnih košarkaša zablistali u Zvezdi

Foto: Starsport

Nikola Topić

Iver ne pada daleko od klade! Mladi košarkaši Crvene zvezde Nikola Topić (16) i Lazar Miličić (13) pokazali su da su pravi naslednici slavnih očeva - Milenka Topića i Darka Miličića. Mladi plejmejker crveno-belih u ponedeljak uveče dobio je priliku da debituje protiv Krke 76:56 u ABA ligi. On je tako postao najmlađi igrač u istoriji regionalnog takmičenja koji je postigao poene za klub s Malog Kalemegdana. Nikola je na ovom meču postigao četiri poena, pet asistencija i dva skoka, dok ga je popularni Top pratio iz partera.

VELIKI TALENAT

Mladi košarkaš nastaviće tako očevim stopama pošto je Milenko nosio crveno-beli dres od 1997. do 1999. Takođe, ostavio je dubok trag u istoriji kluba jer je bio lider šampionske generacije crveno-belih, a s reprezentacijom je osvojio evropsko i svetsko zlato 1997. i 1998.

Legendarni košarkaš Milenko Topić rekao je u razgovoru za Srpski telegraf da je ponosan na sina.

- Presrećan sam stvarno. On se našao u timu igrom slučaja, zbog velikog broja povreda. Drago mi je što je opravdao ukazano poverenje. Nadam se da će nastaviti tako i da će ići mojim stopama. Potencijala svakako ima jer je veoma talentovan. Sada mora samo da se trudi da bude sve bolji i bolji. Naravno, dosta će zavisiti i od toga šta uprava kluba bude želela - objasnio je Topić.

Republika

Foto: Starsport

Milenko Topić

Pored Nikole, i sin Darka Miličića pokazao je veliki talenat. Mladi Lazar igra za selekciju Crvene zvezde do 13 godina, s kojom je osvojio turnir u Hrvatskoj. Crveno-beli su u finalu bili bolji od Zadra sa 83:77, a Darkov naslednik je na meču postigao 20 poena. On se na kraju našao u idealnoj petorci meča.

NASLEDNICI

Dobre partije Miličića juniora nikoga ne bi trebalo da iznenađuju, posebno ako se uzme u obzir da je Darko bio jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša. Tokom karijere igrao je u Orlandu, Memfisu, Njujorku, Minesoti i Bostonu.

Osim njih dvojice, ne smemo da zaboravimo ni košarkaše Partizana Uroša Trifunovića, Balšu Koprivicu i Tristana Vukčevića, koji takođe imaju slavne očeve. Plejmejker crno-belih je sin legende Zvezde Aleksandra Trifunovića, zatim Balša je naslednik čuvenog Slaviše Koprivice, a otac nekadašnjeg krilnog centra Real Madrida je Dušan Vukčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading