SUDIJE REŠILE DERBI: Partizan ispustio pobedu u poslednjih pet minuta!

Autor:

Sport

27.03.2022

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama u Ljubljani!

SUDIJE REŠILE DERBI: Partizan ispustio pobedu u poslednjih pet minuta!

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaši Cedevita Olimpije posle velike drame i preokreta savladali su Partizan rezultatom 81:79.

U Tivoliju smo gledaliu fantastičan meč u kojem su crno-beli maltene vodili sve vreme. Ipak, na kraju Olimpija je stigla do pobede pogotkom Ferela posle nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka.

Meč u Ljubljani krenuo je izjednačeno, da bi se posle nekoliko minuta Partizan serijom od 6:0 odlepio na 12:7. Uspeo je Blažić serijom dobrih poteza da vrati Cedevita Olimpiju u egal.

Avramović je postao dvocifren već u prvoj četvrtini, a Partizan je posle prvih 10 minuta vodio sa 23:22.

Preslikani prvi period gledali smo u drugoj četvrtini. Crno-beli su se ponovo odlepili, poveli sa šest poena razlike, ali se Cedevita ponovo brzo vratila i uhvatila potpuni priključak. Avramović je beio nezaustavljiv, ubacio je ogromnih 19 poena u prvom poluvremenu i bio najzaslužniji za vođtvo srpskog kluba posle prvih 20 minuta rezultatom 46:43.

Panter je sjajno odmenio Avramovića na startu drugog poluvremena. Sjajni Amerikanac vezao je sedam poena, ali Partizan nikako nije uspevao da se odlepi. Cedevita Olimpija je sve vreme disala za vrat crno-belima, a potom je stigla i na -1. Usledila je trojka Pantera uz faul, a potom je pogodio i dodatni penal, pa je Partizan otišao na +5.

Do kraja četvrtine većih promena nije bilo, pa je Partizan pred poslednjih 10 minuta vodio rezultatom 67:61.

Crno-beli su bolje otvorili četvrtu četvrtinu. Uspeo je Partizan da povede 77:69 i činilo se da će uspeti da privede meč kraju.

Ipak, u tom trenutku Obradovićevi momci potpuno staju u napadu. Olimpija pravi ogromnu seriju od 12:0, tokom koje je Partizan promašio četiri vezana bacanja, po dva Lesor i Avramović. Takođe, Avramović je napravio i jednu bizarnu grešku, što je trojkom kaznio Jogi Forel sa donese prednost domaćinu od 79:77. Panter je u svom stilu prekinuo seriju domaćina i izjednači na 79:79. 

Omić je potom uspeo da postigne koš, ali je bilo očito da je napravio duplu pošto je dva puta dotaknuo loptu, a da ona nije imala dodir sa obručem ili drugim igračem. Takođe, lopta se neko vreme kotrljala po vrhu table. Sudije su poništile njegov koš, ali umesto da dodele loptu crno-belima dosuđena je mrtva lopta. Cedevita je dobila novi napad, a Ferel je lako pogodio za vođstvo od 81:79.

Panter je na drugoj strani pod faulom promašio izjednačenje, ali sudije su ostale neme i nisu dosudile prekršaj. Olimpija je imala napad, Partizan je napravio faul, ali mu je još jedan falio do bonusa. Odigrali su crno-beli dobru odbranu, Avramović je ukrao loptu i krenuo ka košu Zmajčeka, ali mu je Jogi Ferel u poslednjem trenutku izbio. Ostalo je još 0.6 na semaforu, ali Panter nije uspeo da uputi šut ka košu, pa je Cedevita stigla do pobede.

Najefikasniji u ekipi crno-belih bio je Aleksa Avramović sa 21 poenom, od čega je 19 postigao u prvom poluvremenu. Pratili su ga Panter sa 16 i Ledej sa 13.

Cedevita Olimpiju je predvodio Jaka Blažič sa 25 poena, Dragić je imao 14, a Omić i Ferel po 13.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Vaske

27.03.2022 17:41

Ma sudije resile I Covke a ne lesor I avramovic

VALJAK

27.03.2022 20:30

BOLJE DA JE GOLEMAC SUDIO BILO BI REALNIJE.