JOKIĆ PONOVO MVP? NBA liga povukla RADIKALAN potez zbog Srbina!

Autor:

Sport

26.03.2022

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćeno u Americi!

JOKIĆ PONOVO MVP? NBA liga povukla RADIKALAN potez zbog Srbina!

Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Nikola Jokić

Srpski centar Nikola Jokić i Kamerunac Džoel Embid vode mrtvu trku za novo MVP priznanje, a zbog sjajne forme centarskog dvojca NBA liga je povukla radikalan potez, koji mnogi ocenjuju kao presedan.

Mark Singer, novinar "Denver posta" je otkrio detalje, koji se ne tiču direktno borbe za MVP priznanje, ali bi mogli da imaju uticaj na konačnu odluku.

U pitanju je mesto u idealnoj petorci lige.

Prošle godine je Nikola Jokić zasluženo bio deo prve petorke, dok je Embid dobio mesto "tek" u drugoj petorci, a s obzirom na to da se za petorku glasa po pozicijama (dva beka, dva krila i jedan centar), za njih dvojicu ne bi imalo mesta u istom timu.

Kako se radi o dva ozbiljna MVP kandidata, NBA želi da ostavi mogućnost da obojica dobiju mesto u prvoj petorci lige, pa će ove sezone i Jokić i Embid moći da budu izabrani na poziciji krilnog centra (četvorka).

- Rečeno mi je da će i Nikola Jokić i Džoel Embid moći da budu dostupni za pozicije krila i centra na glasanju za najbolji tim. Tako obojica mogu da uđu u prvi tim - poručio je Singer.

 

 

Ovakav presedan NBA lige već je mnoge naveo na mišljenje da će upravo i biti tako i da će dva velika rivala biti jedan uz drugog u idealnom timu NBA lige.

Jokić je mesto u idealnoj petorci imao dva puta (2019, 2021), dok je 2020. godine bio u drugoj petorci.

Zanimljivo je da je u obe situacije sa Jokićem u prvoj petorci, Embid morao da se zadovolji mestom u drugom najboljem timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading