AKO BIH SADA PROGOVORIO NAŠTETIO BIH PARTIZANU: Trinkijeri otvorio dušu, a dotakao se i Željka Obradovića!

Autor:

Sport

22.03.2022

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored sjajnih rezultata koje je košarkaška ekipa iz Humske sa njim na čelu ostvarila, italijanski stručnjak je bez velike pompe napustio kormilo crno-belih.

AKO BIH SADA PROGOVORIO NAŠTETIO BIH PARTIZANU: Trinkijeri otvorio dušu, a dotakao se i Željka Obradovića!

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri

Andrea Trinkijeri je od ekipe koja je u godinama pre njegovog dolaska na klupu Partizana, bila u strmoglavom rezultatskom padu, stvorio zavidan košarkaški kolektiv koji je pred suspenziju svih takmičenja bio glavni favorit za osvajanje prstena u regionalnoj ABA ligi, a sjajne partije klub je prikazivao i na međunarodnoj sceni.

Sezona 2019/20 je okončana na način koji je svima dobro poznat, ali je ostala nedoumica zašto je italijanski stručnjak napustio kormilo ekipe baš u momentu kada se očekivalo da se uloženi rad i trud "naplati" kroz ostvarene rezultata.

Nakon prilične4 vremenske distance, Trinkijeri je za "ATV" progovorio:

- Ponekad se probudim usred noći i razmišljam o toj sezoni. Napravili smo mnogo dobrih stvari. Igrali smo vrhunsku timsku košarku. Bio sam jako, jako srećan. Pitali su me mnogo puta zašto sam otišao, nikad nisam hteo da pričam o tome - započeo je svoju ispovest Italijan i u dahu nastavio:

- Jedino što ne želim jeste da štetim Partizanu. Ako bih sada pričao o tome, onda bih štetio klubu. To sada nije aktuelno, nećemo o detaljima. Bio sam u Rusiji, Grčkoj, Italiji i Nemačkoj, mnogo godina radim, ali moje iskustvo iz Partizana je najvažnije u karijeri. Bilo je, a i sada je nezaboravno. Žao mi je. Imam neke granice i principe. Ne mogu da zahtevam principe od igrača, ako ih ja nemam. Kada imaš neke principe, do neke granice možeš ići na kompromis, ali ne na sve. I dalje mije žao zbog svega što se dogodilo.

Republika

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri pred derbi sa Crvenom zvezdom

 

Za kraj je Trinkijeri prokomentarisao i dolazak Željka Obradovića na kormilo Partizana:

- Sada imaju najboleg trenera na planeti, daleko najboljeg. To će biti sve u redu. Za svaki proces je potrebno vreme. Ja sam došao u najgorem trenutku. Svaki dan smo hteli da dodamo nešto novo, hteli smo da budemo bolji. Voleo bih da svi igrači Partizana koji su bili sa mnom budu poštovani jer su sve dali za klub. Ona ekipa igrala je srcem, svaki put za svoje navijače - podvukao je Trinkijeri za "ATV".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading